Få en expert

Som medlem i fackförbundet Akavia får du en expert att fråga om dina studier, din lön och framtid.

Bli medlem som student för 0 kr

Vad får du som studentmedlem i Akavia?

För att du ska känna dig trygg under studietiden finns Akavia med dig från första tentan vidare ut i arbetslivet.

Få tillgång till 20 verktyg och förmåner som ger dig ett försprång redan från start.

Våra fem mest populära verktyg

 • GRANSKNING AV JOBBANSÖKAN
  Få feedback från en expert på hur du kan förbättra ditt cv, personliga brev och LinkedIn-profil.
 • KARRIÄRRÅDGIVNING
  Få råd om ditt nästa steg i karriären. Hitta din riktning med en expert som bollplank och bli utmanad att tänka i nya banor.
 • INTERVJUTRÄNING
  Öva på de vanligaste intervjufrågorna med en expert som ger dig feedback på vad du behöver tänka på för att lyckas.
 • LÄR DIG ANVÄNDA LINKEDIN
  Bli guidad för att lyckas på världens största professionella nätverk. Du lär dig vilka algoritmer och funktioner som gör dig synlig för rekryterare.
 • LÖNESTATISTIK
  Få tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för akademiker. Kartlägg löneläget inom olika branscher och sektorer för att få rätt lön.
Till alla 20 verktyg

Vad kostar det?

Medlemskapet är kostnadsfritt under hela din studietid. Du blir självklart inte betalande medlem automatiskt utan väljer själv om du vill ta del av erbjudandet som nyexaminerad efter din examen.

0 KR FÖR HELA STUDIETIDEN

Fyll i din ansökan på två minuter

Varför Akavia som student?

Det finns många fördelar att vara med i ett fackförbund redan under studietiden. Här har vi listat fem anledningar till att välja just Akavia.

 • FÖR AKADEMIKER
  Akavia är det nya fackförbundet för akademiker. Vi samlar 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. 
 • DIN UTBILDNING I FOKUS
  Under studietiden kan det vara svårt att veta med vad och var du kommer att jobba i framtiden. En stor fördel med Akavia är att du kan vara medlem oavsett om du väljer att jobba på privata företag, ideella organisationer, statliga myndigheter eller kommuner.

  Det innebär att du slipper byta fackförbund om du byter bransch eller tjänst – och alltid har experter i ryggen.
 • EXPERTER PÅ DIN PROFESSION
  Som medlem i Akavia får du expertråd från våra förhandlare och rådgivare. Dessutom bevakar vi arbetsmarknaden genom undersökningar och rapporter för att du ska få kunskap om din framtid.
 • FULL UTVÄXLING PÅ DIN UTBILDNING
  Vi vet att du lägger kraft, ambition och resurser på din akademiska utbildning. Akavia arbetar för att du ska få utväxling på din investering – genom hela din karriär.
 • PARTIPOLITISKT OBUNDET
  Akavia är partipolitiskt obundet och det tredje största förbundet inom Saco. Genom vår storlek är vi en stark röst för våra medlemsgrupper både som part på arbetsmarknaden och i samhällsdebatten.

Studentförmåner
Verktyg

Näringslivsbesök

Att knyta kontakter redan under studietiden ger dig ett försprång i karriären. Följ med på näringslivsbesök och träffa framtida arbetsgivare.

Läs mer

Digitala näringslivsbesök

För att du redan som student ska få insikt i näringslivet erbjuder Akavia digitala näringslivsbesök. Ta chansen och ta del av hur det är att jobba efter din akademiska utbildning. Vi har bland annat besökt Microsoft, SVT och PwC. Hur ser en vanlig dag ut? Vad gör deras företagskultur speciell? Och hur blir du personen de söker? Ta del av besöken här, varifrån och när du vill.

Läs mer

Studio Akavia Student

I Akavias rörliga värld hittar du webbinarium och videor för dig som vill få inspiration och kunskap under studietiden.

Läs mer

Lönerådgivning

Ingångslönen påverkas av en mängd olika faktorer och kan vara avgörande för din framtida löneutveckling. Att förhandla om lön efter examen kan därför vara obekvämt och jobbigt. Ta hjälp av Akavias lönerådgivning så att du hamnar på rätt nivå från början.

Läs mer

Lönestatistik

Vi har Sveriges bästa lönestatistik för akademiker. Du kan enkelt undersöka löneläget utifrån utbildning, examensår och bransch. Med statistiken i ryggen kommer du att känna dig både självsäker och trovärdig.

Läs mer

Granskning hela jobbansökan

Här får du experthjälp och en fullständig genomgång av dina ansökningshandlingar. Oavsett om du söker jobb, praktik, notarietjänstgöring eller vill vara aktiv och förbereda dig för nästa kliv är det här något för dig.

Läs mer

Granskning cv

Som ny i arbetslivet är det viktigt att sammanfatta dina erfarenheter, utbildning och kompetens på ett tydligt och bra sätt för att bli anställningsbar. Vår CV-granskning finns för att du, utifrån din egen individuella jobbprofil, ska få expertstöd och råd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

Granskning personligt brev

Ditt personliga brev ska visa vem du och utifrån dina erfarenheter, utbildning och kompetens motivera att du är rätt kandidat för tjänsten du söker. Använd vår professionella granskning som finns för att du ska få hjälp att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsgivaren.

Läs mer

Granskning Linkedin-profil

Med LinkedIn kan du presentera dig själv online, hitta lediga tjänster och få kontakt med potentiella arbetsgivare. Vår LinkedIn-granskning finns för att du, utifrån din egen individuella jobbprofil, ska få expertstöd och råd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

Intervjuträning

Som medlem kan du få hjälp att träna inför din jobbintervju genom att öva på de vanligaste intervjufrågorna, få feedback på dina svar och strategiska tips som hjälper dig lyckas i rekryteringsprocessen. Du kan välja om du vill göra intervjuträning skriftligt eller muntligt på telefon eller videolänk.

Läs mer

Karriärrådgivning

Som medlem i Akavia kan du ta hjälp av våra karriärexperter när du behöver råd om vart du är på väg och vad ditt nästa steg kan vara. En erfaren karriärexpert ger råd, svarar på frågor och kan utmana dig att tänka i nya banor och prova nya angreppssätt.

Läs mer

Lär dig mer via eBöcker

Akavia erbjuder dig som medlem fri litteratur inom karriär och personlig utveckling. Biblioteket levereras i samarbete med förlagshuset Bookboon. Du laddar ner eBöcker i PDF-format helt kostnadsfritt och utan begränsning.

Läs mer

Jobba internationellt

Är ditt mål att arbeta internationellt och skapa verklig förändring? Impactpool är en matchningssajt för praktikplatser och jobb på bland annat FN, EU och andra inflytelserika internationella organisationer.

Läs mer

Civilekonomdiplom & Ring

När du har tagit examen kan du som civilekonom beställa en ring och ett diplom.

Läs mer

Notariestatistik

Här kan du som är eller vill bli notarie hitta antagningsstatistik inför notarietjänstgöring. Du kan se statistik från tidigare år på respektive tingsrätt och förvaltningsrätt. Du kan även göra egna sökningar för att veta vad dina antagningspoäng räcker till.

Läs mer

Studentförmåner
Trygghet

Personförsäkringar student

Personförsäkringar kan skydda dig och din familj ekonomiskt om det oväntade skulle hända. Du får hjälp att trygga din tillvaro vid till exempel sjukdom, olycksfall eller dödsfall, även under studietiden. Med Akavias gruppavtal för studenter erbjuds du marknadens bästa personförsäkringar och villkor.

Läs mer

Hemförsäkring student

Att börja studera innebär för många en flytt hemifrån. Därför erbjuder vi i dig som studentmedlem en hemförsäkring till ett förmånligt pris. Den är anpassad för dig och dina förutsättningar som student. Du får de första tre månaderna kostnadsfritt och drulle (allrisk) ingår.

Läs mer

Arbetsrättsligt stöd

Akavias förhandlare och rådgivare är experter på din framtida profession. Hit kan du vända dig om du stöter på utmaningar och vill få hjälp eller stöd, men också när du behöver diskutera nya möjligheter i din karriär. Ring direkt för få råd eller stöd från någon som förstår din situation.

Läs mer

Avtalsgranskning

Innan du tackar ja till jobbet och signerar ditt anställningsavtal kan det vara bra med ett par extra ögon. Våra rådgivare hjälper dig att granska ditt avtal och kan ge dig tips om annat som kan vara bra att tänka på innan du skriver på.

Läs mer