REDO INFÖR INTERVJUN?

Akavia vill att du får full utväxling på din akademiska utbildning. Från första tentan till ditt drömjobb.

SÅ LYCKAS DU / SE FILMEN

Akavias experter ger dig råd om anställningsintervjun, löneförhandlingen och anställningsavtalet. Så att du har kontroll över nästa steg i din karriär.

Se hela filmen eller fördjupa dig direkt.

00:00-07:14 / Intervju
07:15-13:30 / Lön
13:31-16:49 / Avtal

Bli medlem

AKAVIA ÄR FACKFÖRBUNDET FÖR DIG SOM ÄR- ELLER STUDERAR TILL EKONOM, JURIST, SAMHÄLLSVETARE, IT-AKADEMIKER, PERSONALVETARE ELLER KOMMUNIKATÖR.

FÖRBERED DIG PÅ BÄSTA SÄTT INFÖR EXAMEN

  • Få individuell coachning så att du vet hur och vad du ska begära i lön. Akavias rådgivare och förhandlare finns här för dig på 010-303 75 00 klockan 9-17 under vardagar.
  • Hur ser det ut med kompensation för övertid, bonus och uppsägningstid? Få ditt anställningsavtal granskat innan du skriver på. Det är viktigt att du är trygg och vet vad som förväntas av dig. 
  • Akavia har Sveriges bästa lönestatistik för akademiker. Sök enkelt bland tusentals löner utifrån utbildning, bransch, examensår med mera.
  • Missa inte att träna inför intervjun med karriärexperterna på Go Monday. Även den här tjänsten ingår kostnadsfritt i ditt medlemskap. 
Kontakta rådgivningenDirekt till lönestatistikenAnvänd din intervjuträning

HAR DU REDAN TACKAT JA TILL JOBBET?

Det är viktigt att du får rätt stöd när du börjar jobba. Därför behöver du ha rätt medlemskap hos Akavia. 

Som nyexad betalar du en rabatterad avgift på endast 49 kronor per månad (ordinarie pris 270 kronor).

Under tiden tjänar du in din karenstid för att få tillgång till Akavias inkomstförsäkring. Den kan ge dig 80 procent av din lön upp till 80 000 kronor om du blir ofrivilligt arbetslös. För att den ska gälla måste du även vara med i Akademikernas a-kassa.

Kontakta oss för att försäkra din lön och få rätt medlemskap.

MEJLA TILL MEDLEMSSERVICE