Facklig rådgivning

Ingen ska behöva känna sig osäker på sina rättigheter eller stå ensam i en tvist eller konflikt på arbetsplatsen. Vi ger dig hjälp och stöd att övervinna problemen. Vi erbjuder både arbetsrättslig rådgivning, förhandlingshjälp och rättshjälp till dig som medlem. Vi är på din sida och ser dina individuella utmaningar och behov.

Från rådvill. / Till trygg.

Med vår rådgivning kan du känna dig trygg med fackligt stöd från någon som förstår din situation, när du behöver det. Hit kan du ringa för att få stöd eller råd i frågor som rör ditt arbetsliv eller din karriär. Våra kunniga rådgivare hjälper dig med fackliga eller arbetsrättsliga frågor, samt företräder dig om du skulle få problem på jobbet. Den fackliga rådgivningen ingår i ditt medlemskap.

Vad ingår i den fackliga rådgivningen?

Specialiserade rådgivare och jurister som hjälper dig med arbetsrättslig rådgivning, förhandlings- eller rättshjälp samt expertis för att trygga dina arbetsförhållanden. Vi har en hög kunskap om våra medlemmars branscher och förutsättningar, därför kan vi erbjuda arbetsrättslig rådgivning inriktad på våra medlemmars professioner inom både privat och offentlig sektor. Vi erbjuder proffsig och individuell hjälp baserat på ditt yrkesliv och situation. 

Vilket stöd får jag av den fackliga rådgivningen?

Du får arbetsrättslig rådgivning för att trygga ditt arbetsliv och stötta goda arbetsvillkor. Du kan få förhandlingshjälp och representation av Akavia för att åstadkomma de bästa lösningarna för dig. I händelse av tvist med arbetsgivare erbjuder vi dig juridiskt och rättsligt stöd och representation. 

Så nyttjar du den fackliga rådgivningen

Behöver du arbetsrättlig- och facklig rådgivning om exempelvis din arbetssituation eller lön kontaktar du rådgivningen på radgivning@akavia.se eller telefonnummer 010-303 75 00 (vardagar 09:00-17:00) så hjälper vi dig.

Förmåner
Trygghet

Inkomstförsäkring

De flesta är noga med att försäkra sitt boende, sin bil eller sitt husdjur. Ändå är det inte alla som har försäkrat det som gör att vi kan betala våra utgifter - vår lön.

Läs mer

Sakförsäkringar

I ditt medlemskap har du tillgång till några av marknadens bästa hem-, bil- och sakförsäkringar via Folksam. Försäkringarna är skräddarsydda för dig, innehåller mer och har ett lägre pris än om du skulle skaffa dem på egen hand. Även du som student kan teckna en hemförsäkring som är anpassad för dig och dina förutsättningar.

Läs mer

Facklig rådgivning

Ingen ska behöva känna sig osäker på sina rättigheter eller stå ensam i en tvist eller konflikt på arbetsplatsen. Vi ger dig hjälp och stöd att övervinna problemen. Vi erbjuder både arbetsrättslig rådgivning, förhandlingshjälp och rättshjälp till dig som medlem. Vi är på din sida och ser dina individuella utmaningar och behov.

Läs mer

Diagnosförsäkring för egenföretagare

Detta är en försäkring som ingår i ditt medlemskap som egenföretagare. Försäkringen ger ekonomiskt stöd om du skulle drabbas av vissa allvarliga sjukdomar. Vilket innebär att om du får en diagnos som omfattas av villkoren i försäkringen, så får du en utbetalning i form av ett engångsbelopp.

Läs mer

Företagsförsäkring

Med ett bra försäk­ringsskydd blir ditt företagarliv både enklare och tryggare. Som medlem och egenföretagare i Akavia får du möjlighet att teckna en specialanpassad företagsförsäkring hos Folksam.

Läs mer

Gruppförsäkringar

Du har säkert försäkrat ditt hem och dina saker. Men hur klarar sig du eller din familj ekonomiskt om du drabbas av sjukdom, olycksfall eller ett dödsfall? Gruppförsäkringar kan skydda dig och din familj ekonomiskt om det oväntade skulle hända.

Läs mer

Juristförsäkring

Med Juristförsäkringen får du bland annat 15 timmars juridisk rådgivning per år . Försäkringen innehåller fyra delar: juridisk rådgivning, rättsskydd, må-bra-rådgivning och hjälp vid ID-stöld.

Läs mer

Olycksförsäkring för egenföretagare

Detta är en kollektiv olycksfallsförsäkring som ingår för dig som egenföretagare och medlem vilket innebär att du är försäkrad under arbetstid samt under din färd till och från jobbet. Försäkringen gäller även utomlands om du är på tjänsteresa.

Läs mer