Mentorprogram

Akavias mentorprogram är en mötesplats för akademiker och är exklusivt för medlemmar. Du kan välja att engagera dig som mentor eller adept.

Akavias mentorprogram

Vill du inspireras och få energi genom nya möten? Akavias mentorprogram ger dig möjlighet att utvecklas tillsammans med andra akademiker. Vi erbjuder en plattform där du kan hitta en mentor eller adept som passar just dig. 

Du når mentorer och adepter över hela Sverige och bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga genom att välja mellan ett kortare mentormöte eller ett längre mentorprogram.

Akavias mentorprogram är kostnadsfritt och ingår i ditt medlemskap.

Till mentorprogrammet

Hur fungerar det?

Att vara Mentor

Tycker du om att inspirera, lyfta och hjälpa dina medmänniskor? Som mentor får du chans att stötta en annan akademiker med deras utmaningar i arbetslivet. 

På vägen kommer du själv ha möjlighet att reflektera kring din person och få en värdefull erfarenhet.

Akavias mentorprogram bygger på en ömsesidig vilja att utvecklas, stötta varandra och utförs helt ideellt.

För att du ska kunna göra ett bra jobb erbjuder vi dig en handbok och flera verktyg som stöd under programmets gång.

Så, är du intresserad av människor och personlig utveckling, registrera dig som mentor redan idag!

Läs mer och bli mentor

Att vara Adept

Som adept har du möjlighet att bolla dina utmaningar, få inspiration och kunskap från en mer erfaren akademiker. Du sätter själv målet för ditt program och för att få utväxling behöver du vara både aktiv och drivande. 

Mentorprogrammet är kostnadsfritt och ingår i ditt medlemskap. 

Läs mer och bli adept

Kortare möte eller längre program?

I plattformen finns två olika varianter av mentorskap, ett kortare och ett längre. Som mentor kan du välja att erbjuda båda varianterna och du som adept kan se vad en viss mentor erbjuder och välja det som passar dig.

Mentormöte (60 minuter)

Ett kortare möte som vanligtvis tar upp en viss frågeställning eller utmaning. Om deltagarna vill forsätta samtalet kan de enkelt boka fler möten eller starta ett länge mentorprogram.

Mentorprogram (6 månader)

Mentorprogram är ett längre åtagande där både mentor och adept träffas regelbundet under en längre tid. Vår riktlinje är att mötas 1 gång per månad under 6 månader. Självklart är det upp till deltagarna att bestämma när och hur ofta de ses.

Vad ingår i Akavias mentorskap?

Akavia guidar mötena

Utöver en sökbar plattform får ni verktyg för att skapa så bra möten som möjligt. Exempelvis erbjuder vi en mentorhandbok, övningar och mallar som hjälper er att komma i gång. 

för vem?

Förmånen är exklusiv för dig som medlem och ingår kostnadsfritt i medlemskapet, och gäller även för studentmedlemmar.

utvärdering

Då mentorprogrammet är en ny förmån kommer vi löpande be om feedback kring tjänsten. Tack för att du hjälper oss bli bättre. 

Förmåner
Verktyg

Lönerådgivning

Att förhandla lön kan vara både spännande och obekvämt. Som medlem i Akavia ger vi dig de bästa förutsättningarna för din löneutveckling.

Läs mer

Lönestatistik

Som medlem får du tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för akademiker. Jämför din lön med andra med samma utbildning och titel.

Läs mer

Affärsrådgivning för egenföretagare

Driver du eget företag? Eller funderar du på att starta? Här kan du boka ett enskilt samtal med en affärsexpert. Du kan ställa frågor om affärsutveckling, marknadsföring, försäljning, strategi eller affärsmässiga beslut så att du kommer vidare.

Läs mer

Rådgivning för chefer

Du som chef och ledare ställs ofta inför svåra situationer där du kan behöva stöd utifrån. Akavias rådgivning för chefer hjälper dig att ta välgrundade beslut och motivera dina medarbetare. Med vårt expertstöd får du hjälp med ett utifrån-perspektiv och blir bättre förberedd.

Läs mer

Granskning hela jobbansökan

Den här tjänsten är till för dig som önskar en fullständig genomgång av dina ansökningshandlingar. Oavsett om du aktivt söker jobb eller vill förbereda dig för nästa kliv är det här något för dig.

Läs mer

Granskning cv

Alla sitter vi på erfarenheter, utbildning och kompetens som behöver sammanfattas på ett tydligt och bra sätt för att göra oss anställningsbara. Vår CV-granskning finns för att du, utifrån din egen individuella jobbprofil, ska få expertstöd och råd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

Granskning personligt brev

Ditt personliga brev ska visa vem du och utifrån dina erfarenheter, utbildning och kompetens motivera att du är rätt kandidat för tjänsten du söker. Använd vår professionella granskning som finns för att du ska få hjälp att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsgivaren.

Läs mer

Granskning Linkedin-profil

Med LinkedIn kan du presentera dig själv online, hitta lediga tjänster och få kontakt med potentiella arbetsgivare. Vår LinkedIn-granskning finns för att du, utifrån din egen individuella jobbprofil, ska få expertstöd och råd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

Intervjuträning

Som medlem kan du få hjälp att träna inför din jobbintervju genom att öva på de vanligaste intervjufrågorna, få feedback på dina svar och strategiska tips som hjälper dig lyckas i rekryteringsprocessen. Du kan välja om du vill göra intervjuträning muntligt på telefon eller videolänk alternativt skriftligt vid din dator.

Läs mer

Intervjuträning via videomöte

Jobbintervjun är en viktig möjlighet att visa på dina erfarenheter, utbildning och kompetens. Genom vår intervjuträning får du öva på hur du framställer dig själv på bästa sätt samtidigt som du förbereder dig på kritiska frågor. Allt för att du ska göra ett gott intryck på din nästa arbetsgivare.

Läs mer

Karriärrådgivning - din digitala plattform

Bli ditt bästa digitala jag. Se till att du finns i rätt kanaler och öka din synlighet hos arbetsgivare och rekryterare. Ta hjälp av en jobbexpert för att bygga din digitala plattform och skapa nya möjligheter. Tjänsten sker i samarbete med Go Monday och är unik för dig som medlem i Akavia.

Läs mer

Karriärrådgivning - dolda jobb

Att hitta jobb i det digitala landskapet kan vara en riktig utmaning. Behöver du hjälp att tänka i nya banor både när det gäller utveckling och att söka jobb? Boka ett samtal hos en jobbexpert. Tjänsten är ett samarbete med Go Monday och unik för dig som medlem i Akavia.

Läs mer

Karriärrådgivning

Som medlem i Akavia kan du ta hjälp av våra karriärexperter när du behöver råd om vart du är på väg och vad ditt nästa steg kan vara. En erfaren karriärexpert ger råd, svarar på frågor och kan utmana dig att tänka i nya banor och prova nya angreppssätt.

Läs mer

Event

Som medlem i Akavia erbjuds du kontinuerligt föreläsningar och workshops kring bland annat karriärplanering, jobbsökande, nätverkande samt inventering av drivkrafter och styrkor.

Läs mer

Mentorprogram

Akavias mentorprogram är en mötesplats för akademiker och är exklusivt för medlemmar. Du kan välja att engagera dig som mentor eller adept.

Läs mer

Lär dig mer via e-Böcker

Akavia erbjuder dig som medlem fri litteratur inom karriär och personlig utveckling. Biblioteket levereras i samarbete med förlagshuset Bookboon. Du laddar ner e-Böcker i PDF-format helt kostnadsfritt och utan begränsning.

Läs mer

Notariestatistik

Här kan du som är eller vill bli notarie hitta antagningsstatistik inför notarietjänstgöring. Du kan se statistik från tidigare år på respektive tingsrätt och förvaltningsrätt. Du kan även göra egna sökningar för att veta vad dina antagningspoäng räcker till.

Läs mer

Akavia Aspekt

Jobba internationellt

Vill du arbeta i en meningsfull organisation utomlands eller få hjälp att skriva en internationell jobbansökan? Som medlem i Akavia får du tillgång till Impactpool som hjälper akademiker med internationell rekrytering.

Läs mer

Chefsnätverk

Som chefsmedlem hos oss kan du gå med i Chefsnätverket Close till ett mer förmånligt pris. Förutom värdefulla relationer får du bland annat inspirerande föreläsningar av högklassiga föreläsare och en chans att dra nytta av andra chefers erfarenhet.

Läs mer

Rabatt på tågresor

Som medlem i Akavia får rabatt på resor med SJ. Bokningen gör du enkelt via länken nedan.

Läs mer

Rabatt på hotell

Som medlem i Akavia kan vi erbjuda dig rabatt på Elite Hotels, Best Western och Nordic Choice Hotels.

Läs mer

Rabatt på böcker

Som medlem i Akavia kan du köpa böcker och mycket annat till rabatterat pris hos Adlibris.

Läs mer

Bankerbjudande

Trygga din ekonomi som medlem i Akavia och få förmånliga erbjudanden och rabatter från Danske Bank och SEB. Som medlem har du alltid tillgång till ett av marknadens bästa erbjudanden på kontopaket, bolån och andra banktjänster. Framförallt får du förmånlig ränta på hela ditt bolån inklusive topplån. Ränterabatten är färdigförhandlad och helt transparent.

Läs mer

Bankerbjudande egenföretagare

Affärsjuridisk rådgivning

Du som är företagare och medlem hos Akavia kan få rådgivning om affärsjuridik och därtill kopplad juridik i en pågående eller påtänkt verksamhet. Du kan till exempel få rådgivning vid avtalsförhandlingar och avtalsskrivning samt granskning av enklare avtal.

Läs mer

Granskning LinkedInprofil för egenföretagare

Med LinkedIn kan du som egenföretagare presentera dig själv online och skapa intresse för dig och din verksamhet. Akavia erbjuder dig som egenföretagare eller konsult speciell granskning av din LinkedIn-profil. Du får expertstöd för att säkerställa att din profil håller hög nivå och ökar chansen att synas i digitala nätverk. Den hjälper dig att lyfta din kompetens så att din profil jobbar åt dig och når ut till fler möjligheter.

Läs mer

Granskning konsultprofil och cv

I rollen som egenföretagare eller konsult gäller det att sälja in sig själv till potentiella uppdragsgivare. Erfarenheter, kompetens och resultat behöver sammanfattas på ett tydligt och korrekt sätt för att lyfta vad du kan bidra med och vad som gör dig unik. Akavia erbjuder dig som egenföretagare granskning av ditt CV utifrån din egen individuella profil och du får expertstöd och råd för att presentera dig på bästa sätt inför arbetsgivare och potentiella kunder.

Läs mer

Civilekonomdiplom och examensring

Som medlem kan du beställa ett kostnadsfritt diplom eller köpa en examensring som visar att du är civilekonom.

Läs mer