Tekniska problem

För tillfället upplever vissa medlemmar tekniska problem vid inloggning. Vi jobbar på att åtgärda problemet. Vid brådskande ärenden går det bra att kontakta vår medlemsservice.

Kontakt

Vad får jag?

Akavia är fackförbundet för dig som är ekonom, jurist, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.

Vi ger dig full utväxling på din akademiska utbildning

För dig som valt den akademiska vägen finns Akavia

Vi är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi organiserar över 130 000 medlemmar och erbjuder även riktade medlemskap för studenter, egenföretagare och chefer.

Dina arbetsvillkor är viktiga för oss. Behöver du råd kring lön, arbetstid och ledighet? Våra rådgivare är experter på just din bransch och profession. Du får även förhandlingshjälp vid en konflikt med arbetsgivaren eller om du blir uppsagd. 

Akavia driver dessutom viktiga frågor som balans i livet, och att utbildning ska löna sig.

Ett medlemskap i Akavia ger dig både verktyg, nätverk och trygghet från studietiden till pensionen. Vi ser till individens behov och utveckling under hela arbetslivet.

Du får trygghet

Inkomstförsäkring

För yrkesverksamma medlemmar i Akavia ingår en inkomstförsäkring i medlemsavgiften. Ersättningstaket för a-kassa är begränsat. Därför erbjuder vi dig som medlem i Akavia en inkomstförsäkring som kan ge dig upp till 80 procent av din a-kassegrundande lön upp till 80 000 kr/månad brutto i sammanlagt 120 ersättningsdagar om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. 

Gruppförsäkringar

Om något oförutsett skulle hända ger samhället ett grundläggande försäkringsskydd. Du som har gruppförsäkring kan enkelt komplettera det skyddet till en låg kostnad.

Facklig rådgivning

Ingen ska behöva känna sig osäker på sina rättigheter eller stå ensam i en tvist eller konflikt på arbetsplatsen. Vi ger dig hjälp och stöd att övervinna problemen. Som medlem får du både arbetsrättslig rådgivning, förhandlingshjälp och rättshjälp. Vi är på din sida och ser dina individuella utmaningar och behov.

Visa allt inom trygghet

Du får verktyg

Lönestatistik

Vår lönestatistik är till för dig, och alla våra medlemmar som vill ha en marknadsmässig korrekt lön. Med stöd i vår lönestatistik går du in i en löneförhandling påläst och med ett rimligt och underbyggt anspråk. 

Karriärverktyg

Som medlem i Akavia kan du få vägledning, rådgivning och bolla idéer i syfte att komma vidare i ditt arbetsliv. Vi vill skapa full utväxling på din utbildning och med hjälp av verktyg som karriärrådgivning, granskning av cv eller linkedin, intervjuträning och mycket annat kommer du en bra bit på vägen.

Visa alla verktyg

Bli medlem

MED INDIVIDEN I FOKUS GER VI DIG FULL UTVÄXLING PÅ DIN AKADEMISKA UTBILDNING.