Varför medlem i Akavia?

Tryggheten att våga. Verktygen för att lyckas.

Vi vet att du lagt kraft, ambition och resurser på din akademiska utbildning och att du vill ha utväxling på din investering. 

Som medlem har du vårt fulla stöd genom hela ditt arbetsliv så att du alltid kommer till din rätt. 

Från utbildning. Till utväxling.

Mer om medlemskapet

Vad får jag som medlem?

1. Inkomstförsäkring

I medlemskapet ingår vår inkomstförsäkring. Den kompletterar a-kassan och gör att du kan få upp till 80 procent av din lön vid eventuell arbetslöshet. På så sätt kan fokusera på det du vill, istället för att oroa dig över vad som skulle hända om du blir arbetslös.

2. Lönestatistik

Som medlem får du tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för akademiker. Jämför din lön med andra med samma utbildning och titel. Du kan till exempel bryta ned statistiken på åldersgrupp, examensår, befattning, region och bransch. Med statistiken i ryggen kommer du känna dig både trygg och trovärdig under nästa lönesamtal. 

3. Individuell rådgivning 

Som medlem har du alltid en expert att kontakta. Oavsett om du vill ställa en fråga om semesterrätt, prata om ditt nästa steg i karriären eller om du hamnat i en svår situation, finns vi här för dig.

Se alla förmåner.

Vad kostar det?

Som yrkesverksam medlem betalar du 410 kronor per månad och då ingår avgiften till Akademikernas a-kassa på 130 kronor. 

Vi erbjuder lägre avgifter för vissa inkomstnivåer samt grupper. 

Rabatterade avgifter

Bli medlem

MED INDIVIDEN I FOKUS GER VI DIG FULL UTVÄXLING PÅ DIN AKADEMISKA UTBILDNING.

Vem kan vara medlem?

Akavia är det nya förbundet för akademiker. För att vara medlem är det enda som krävs är att du har - eller studerar med avsikt att ta – en kandidatexamen som ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.

Det innebär att du slipper byta fackförbund om du skulle byta sektor eller riktning i karriären, vilket kan vara fallet hos andra fackförbund. 

Har du frågor om medlemskapet?

Måndag–Fredag 9:00–17:00

Medlemsservice

010 303 75 00

Ring Akavia

Från utbildning till utväxling