Studio Akavia

Välkommen till Akavias rörliga värld. Här kan du ta del av intervjuer, expertsamtal och föreläsningar om arbetslivets nya utmaningar - allt på en tid som passar dig.

Studio Akavia
Om corona

Popinion 2020

Hur har Sveriges Radio och Region Skåne hanterat sin interna och externa kommunikation under coronakrisen? Under denna timme delar de med sig av sina tips och lärdomar.

Visa mer

Hur mår Akavias medlemmar?

Vi har frågat medlemmarna om hur coronapandemin har påverkat deras arbetsliv. Lyssna på vad Akavias förbundsordförande samt samhällspolitiska chef har att säga om resultatet av undersökningen.

Visa mer

Inkomstförsäkring i coronatider

Just nu är det många som funderar över sina jobb och sin ekonomi. Här berättar Akavias VD Magnus Hedberg och Anna Glennert från Akademikernas a-kassa om vad du bör tänka på för att trygga din ekonomi.

Visa mer

Offentlig sektor

Akavias förhandlare Joakim Rydvall pratar om att det extrema läget som råder kräver en annan flexibilitet än normalt. Han förklarar också vad krislägesavtal innebär.

Visa mer

Arbetsrätt kring coronaviruset

Här får du bra råd kring vad du bör tänka på om du blir erbjuden korttidsarbete, blir uppsagd och när du bör kontakta facket. Passa även på att kika på klippet gällande semestern. Vad händer om du inte kan ta ut semester de månader du planerat?

Visa mer

Student i coronatider

Hela studentlivet är upp och ner. Coronaviruset har medfört att undervisningen sker digitalt, många campus gapar tomma. Men dagens utmaningar öppnar också nya dörrar. Här finns tipsen på var det kan finnas jobb och snack om de bästa digitala verktygen.

Visa mer

Är det tid för reflektion?

Ari Riabacke, Fil. Dr. menar att det är hög tid att stanna upp och ställa sig frågor som "Vem är jag?" och "Vad vill jag med mitt liv?".

Visa mer

Söka jobb i coronatider

Många rekryteringsprocesser har avstannat medan andra sker digitalt. Vad finns det för utmaningar och möjligheter med digital rekrytering och vad kan du göra själv?

Visa mer

Studio Akavia
Föreläsningar

Balans i livet som jurist

Att lyckas få en hållbar balans mellan jobb, familj och intressen upplever många jurister som utmanande. Juristen Sara Törnblom går under denna föreläsning igenom fyra knep för att hitta och hålla balansen.

Visa mer

Pensionsplanera i tid

Att tänka på pensionen är viktigt var du än befinner dig i karriären. Seminariet vänder sig till dig som är 55+ och är verksam inom privat sektor med tjänstepensionen ITP.

Visa mer

Jobbyten gör att kompetens tillvaratas

Coronakrisen har medfört både arbetslöshet och undersysselsättning. Samtidigt finns arbetskraft som kan användas för en mer produktiv ekonomi.

Visa mer

Människa och maskin

Hur kommer artificiell intelligens att påverka oss och vad krävs för att nyttja de möjligheter som den nya tekniken ger?

Visa mer

Ladda för framtiden

I en inspirerande och konkret trendspaning lyfter HR-profilen Tommie Cau förändringsvågorna som HR behöver bemästra för att deras organisationer ska överleva 2020-talet.

Visa mer

Studio Akavia
student

Ditt digitala jag

Under denna timmen kommer grundaren från Go Monday, Erik Fors-Andrée, att dela med sig av sina råd och kunskaper om hur du kan visa upp ditt bästa digitala jag.

Visa mer

Förbundet för dig som student

För dig som student finns möjlighet till kostnadsfritt medlemskap i Akavia. Hör när studentmarknadsföraren Agnes Hällebrand berättar om fördelarna och hur du får verktyg och nätverk som gör dig rustad inför arbetslivet.

Visa mer

SM i Ekonomi 2020

SM i Ekonomi är en årligt återkommande lagtävling i ekonomi samt en konferens om framtid och karriär, instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.). Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har rätt att delta med ett lag bestående av tre studenter för att göra upp om titeln “Svenska mästare i ekonomi”.

Visa mer

Studio Akavia
Digitala näringslivsbesök

Digitalt näringslivsbesök hos PwC

Är du intresserad av revision, skatte- eller affärsrådgivning? PwC är ett av de största företagen inom branschen, med 2 900 medarbetare och 33 kontor runt om i landet. Hos PwC hittar du ekonomer, jurister, personalvetare och kommunikatörer. Under besöket får du träffa tre representanter och lära dig mer om deras bakgrund, hur de kom dit de är idag samt vad det bästa med deras jobb är.

Visa mer

Digitalt näringslivsbesök hos SVT

Undrar du hur det är att arbeta med tv? Vi har följt med SVT bakom kulisserna för att lära känna deras HR- och kommunikationsavdelning. Under besöket får du reda på hur det är att jobba på SVT samt vad de söker i en framtida medarbetare. Dessutom svarar de på alla frågor som ni studenter har skickat in. Se besöket här.

Visa mer

Digitalt näringslivsbesök hos Microsoft

Microsoft är ett av världens största företag, med över 140 000 anställda. Lär dig hur de arbetar, vilka yrkesgrupper som finns på företaget och vad som krävs för att lyckas i branschen. Microsoft svarar även på era studenters frågor och berättar om hur just du kan bli personen de söker. Se besöket här.

Visa mer

Digitalt näringslivsbesök hos Chimney

Chimney ligger bland annat bakom filmer som Tinker Tailor Soldier Spy och Lil Nas video för Panini. Här berättar de om hur de arbetar, vad de tror krävs för att jobba i kommunikationsbranschen och vilka yrkesgrupper som finns på företaget.

Visa mer