Studio Akavia

Välkommen till Akavias rörliga värld. Här kan du ta del av intervjuer och webbinarier om arbetslivets nya utmaningar - allt på en tid som passar dig.

Studio Akavia
Från oro / Till kunskap

Inkomstförsäkring i coronatider

Just nu är det många som funderar över sina jobb och sin ekonomi. Här berättar Akavias VD Magnus Hedberg och Anna Glennert från Akademikernas a-kassa om vad du bör tänka på för att trygga din ekonomi.

Visa mer

Offentlig sektor

Akavias förhandlare Joakim Rydvall pratar om att det extrema läget som råder kräver en annan flexibilitet än normalt. Han förklarar också vad krislägesavtal innebär.

Visa mer

Arbetsrätt kring coronaviruset

Här får du bra råd kring vad du bör tänka på om du blir erbjuden korttidsarbete, blir uppsagd och när du bör kontakta facket. Passa även på att kika på klippet gällande semestern. Vad händer om du inte kan ta ut semester de månader du planerat?

Visa mer

Studio Akavia
Från osäker / Till eftertraktad

Är det tid för reflektion?

Ari Riabacke, Fil. Dr. menar att det är hög tid att stanna upp och ställa sig frågor som "Vem är jag?" och "Vad vill jag med mitt liv?".

Visa mer

Student i coronatider

Hela studentlivet är upp och ner. Coronaviruset har medfört att undervisningen sker digitalt, många campus gapar tomma. Men dagens utmaningar öppnar också nya dörrar. Här finns tipsen på var det kan finnas jobb och snack om de bästa digitala verktygen.

Visa mer

Söka jobb i coronatider

Många rekryteringsprocesser har avstannat medan andra sker digitalt. Vad finns det för utmaningar och möjligheter med digital rekrytering och vad kan du göra själv?

Visa mer

Studio Akavia
Digitala företagsbesök

Digitalt företagsbesök hos Microsoft

Den 20/5 kl 11:30 gjorde vi ett digitalt företagsbesök hos Microsoft

Visa mer

Digitalt företagsbesök hos Chimney

Onsdagen den 6/5 träffade Akavia creationstudion Chimney i Stockholm.

Visa mer

Studio Akavia
Digitala föreläsningar

Webbinarium - Svensk krisberedskap

Emmelie Andersson, analytiker på Försvarshögskolan ger oss kunskap om svensk krisberedskap och totalförsvaret. Vilka myndigheter ansvarar för vad och vad innebär vår smittskyddslag? Vi får också en bild av vad som hittills hänt och hur coronakrisen kan påverka krisberedskapen i framtiden.

Visa mer

Webbinarium - Erfarenheter från större kriser

Magnus Brolin och Per Calleberg från Brolin/Westrell talar om hur vi beter oss i kriser. Vi behöver experter och ledare som talar om för oss hur vi ska agera och följer gärna rekommendationer när vi känner tillit. Magnus och Per pratar även om vikten av ta hand om sig själv och att göra saker du mår bra av.

Visa mer

Webbinarium - Ledarskap i en transformativ tidsålder

Jonas Dahl, Gaia Leadership & Stockholm School of Economics, undersöker tre ledarskapsområden som på olika sätt hjälper oss att utveckla nya tankesätt och lösningar kopplade till dagens organisatoriska utmaningar.

Visa mer

Webbinarium - Bli kvitt din pensionsångest

Privatekonomiska experten Annika Creutzer upp det viktigaste du bör känna till om den allmänna pensionen (orangea kuvertet), ITP samt vårt kollektivavtalade försäkringsskydd.

Visa mer