Studio Akavia

Välkommen till Akavias rörliga värld. Här kan du ta del av intervjuer, expertsamtal och föreläsningar om arbetslivets nya utmaningar - allt på en tid som passar dig.

Studio Akavia
Om corona

Hur mår Akavias medlemmar?

Vi har frågat medlemmarna om hur coronapandemin har påverkat deras arbetsliv. Lyssna på vad Akavias förbundsordförande samt samhällspolitiska chef har att säga om resultatet av undersökningen.

Visa mer

Inkomstförsäkring i coronatider

Just nu är det många som funderar över sina jobb och sin ekonomi. Här berättar Akavias VD Magnus Hedberg och Anna Glennert från Akademikernas a-kassa om vad du bör tänka på för att trygga din ekonomi.

Visa mer

Offentlig sektor

Akavias förhandlare Joakim Rydvall pratar om att det extrema läget som råder kräver en annan flexibilitet än normalt. Han förklarar också vad krislägesavtal innebär.

Visa mer

Arbetsrätt kring coronaviruset

Här får du bra råd kring vad du bör tänka på om du blir erbjuden korttidsarbete, blir uppsagd och när du bör kontakta facket. Passa även på att kika på klippet gällande semestern. Vad händer om du inte kan ta ut semester de månader du planerat?

Visa mer

Student i coronatider

Hela studentlivet är upp och ner. Coronaviruset har medfört att undervisningen sker digitalt, många campus gapar tomma. Men dagens utmaningar öppnar också nya dörrar. Här finns tipsen på var det kan finnas jobb och snack om de bästa digitala verktygen.

Visa mer

Är det tid för reflektion?

Ari Riabacke, Fil. Dr. menar att det är hög tid att stanna upp och ställa sig frågor som "Vem är jag?" och "Vad vill jag med mitt liv?".

Visa mer

Söka jobb i coronatider

Många rekryteringsprocesser har avstannat medan andra sker digitalt. Vad finns det för utmaningar och möjligheter med digital rekrytering och vad kan du göra själv?

Visa mer

Studio Akavia
Föreläsningar

Ladda för framtiden

I en inspirerande och konkret trendspaning lyfter HR-profilen Tommie Cau förändringsvågorna som HR behöver bemästra för att deras organisationer ska överleva 2020-talet.

Visa mer

Bra är det nya bäst

Baserat på den senaste forskningen tillsammans med Olof Röhlanders egna erfarenheter, fokuserar han på inre motivation och att bra räcker gott.

Visa mer

Erfarenheter från större kriser

Magnus Brolin och Per Calleberg från Brolin/Westrell talar om hur vi beter oss i kriser. Vi behöver experter och ledare som talar om för oss hur vi ska agera och följer gärna rekommendationer när vi känner tillit. Magnus och Per pratar även om vikten av ta hand om sig själv och att göra saker du mår bra av.

Visa mer

Studio Akavia
student

Förbundet för dig som student

För dig som student finns möjlighet till kostnadsfritt medlemskap i Akavia. Hör när studentmarknadsföraren Agnes Hällebrand berättar om fördelarna och hur du får verktyg och nätverk som gör dig rustad inför arbetslivet.

Visa mer

SM i Ekonomi 2020

SM i Ekonomi är en årligt återkommande lagtävling i ekonomi samt en konferens om framtid och karriär, instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.). Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har rätt att delta med ett lag bestående av tre studenter för att göra upp om titeln “Svenska mästare i ekonomi”.

Visa mer

Studio Akavia
Digitala företagsbesök

Digitalt företagsbesök hos Microsoft

Den 20/5 kl 11:30 gjorde vi ett digitalt företagsbesök hos Microsoft

Visa mer

Digitalt företagsbesök hos Chimney

Onsdagen den 6/5 träffade Akavia creationstudion Chimney i Stockholm.

Visa mer