Gå till Innehållet

För dig som är chef

Som chef ska du kunna leda och utveckla dina medarbetare samt styra verksamheten – samtidigt som du kan vara arbetstagare själv.

Fackförbundet för dig som akademiker och chef

Akavia är fackförbundet för dig som är ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör i ledande befattning.

Läs mer om medlemskapet och bli medlem

För dig som är chef

Din roll som chef

Vad innebär chefsrollen? Här hittar du information om allt som rör din roll som chef och ledare.

Din anställning som chef

Här har vi samlat råd och stöd som kan vara viktiga när det kommer till din egen anställning och utveckling.

Kvinna skrollar bland nyheter på mobilen

Nyheter och aktuellt

Här hittar du nyheter och annan information som kan intressera dig som är chef.

Exklusiva chefsförmåner

Rådgivning chefer

I svåra situationer kan du som chef och ledare behöva stöd. Som chefsmedlem kan du få rådgivning för att fatta välgrundade beslut och lösa dina utmaningar.

Chefsnätverk Close

Som chefsmedlem kan du gå med i Chefsnätverket Close till ett mer förmånligt pris. Du får bland annat inspirerande föreläsningar.

Rekryteringsskola för chefer

I Akavias Rekryteringsskola får du konkreta tips på alla delar i rekryteringsprocessen - från att skapa en kravprofil till intervjusituationen och referenstagning.

A-kassa och inkomstförsäkring som chef

Akavias inkomstförsäkring

Som medlem ingår Akavias inkomstförsäkring. Den kompletterar a-kassan och försäkrar 80 procent av din inkomst upp till ett tak på 100 000 kronor.

A-kassan för dig som är chef

För att du ska ha tillgång till Akavias inkomstförsäkring behöver du även vara medlem i Akademikernas a-kassa, Sveriges största a-kassa. Få koll på a-kassans regler och vad som gäller om du skulle bli uppsagd.

Bli chefsmedlem

Akavia är fackförbundet för dig som är ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör i ledande befattning.

Till ansökan