För dig som är förtroendevald

Som fackligt förtroendevald är du ryggraden i vår verksamhet. Här får du stöd och råd rörande det arbete som du och din förening utför.

Engagera dig

Vill du och dina kollegor veta vad som är på gång hos er arbetsgivare, få en möjlighet att framföra vad ni tycker och påverka er arbetsplats? Akavia stöttar dig och ger dig den utbildning du behöver. Engagera dig som förtroendevald!

Bli förtroendevald
Roll och uppdrag

Som förtroendevald ska du stödja och företräda medlemmar. Här hittar du en beskrivning av de olika uppdrag och roller som kan finnas inom en förening samt information och mallar som du kan ha nytta av i ditt uppdrag.

Läs mer om uppdraget
Facklig utbildning

Välutbildade och engagerade förtroendevalda på arbetsplatsen är en förutsättning för att våra medlemmar ska få ut det mesta av sitt fackliga medlemskap.

Om utbildningarna
Synlighet och inflytande

Kommunicera, rekrytera och ordna aktiviteter för dina medlemmar är ett bra sätt att engagera och göra det fackliga arbetet synligare Här finns tips, material och mallar.

Hitta material
Lön och löneprocess

Som förtroendevald har du en nyckelroll i arbetet med lön och löneprocess. Uppdraget innebär att genomföra löneprocessen och stötta medlemmarna i olika lönefrågor.

Lön och löneprocess

Nyheter för förtroendevalda

Här hittar du nyheter och annan information som kan intressera dig som är förtroendevald.