Gå till Innehållet

Allt om din framtida profession

Hur får du ditt första jobb som nyexad? Och vad är en rimlig ingångslön? Få mer kunskap om din framtida arbetsmarknad och hur du tar nästa steg som student.

Få mer kunskap om livet efter examen som

Ekonom

Ta del av senaste rapporten om arbetsmarknaden för dig som nyexad ekonom. Hur får du första jobbet efter examen? Och hur påverkar löneanspråk din ingångslön?

Jurist

Var finns jobben för nyexade jurister? Och hur får du ditt första jobb efter examen? Utforska senaste rapporten om arbetsmarknaden för dig som nyexad jurist.

Samhällsvetare

Är det värt att göra praktik eller jobba extra? Upptäck rapporten "Efter examen" och få svar på vad som krävs för att få första jobbet som nyexad samhällsvetare.

It-akademiker

Utforska den senaste rapporten om arbetsmarknaden för nyexade it-akademiker. Hur påverkar löneanspråk din ingångslön? Och var finns jobben? Få svaren här.

Personalvetare

Upptäck rapporten om arbetsmarknaden för nyexade personalvetare. Vad krävs för att få ditt första jobb? Hur påverkar löneanspråk din ingångslön? Få svar här.

Kommunikatör

Hur ser arbetsmarknaden ut för nyexade kommunikatörer? Med rapporten ”Efter examen” får du kunskap om vad praktik, extrajobb och rätt löneanspråk kan leda till.

Vad kan du jobba med efter studierna?

Arbeta med revision

Hur är det att vara nyexaminerad ekonom på en stor revisionsbyrå? Ta del av Frida och Mohamuds erfarenheter av att jobba på Grant Thornton efter examen.

Arbeta som åklagare

Hur gör du för att bli åklagare? Ta del av Johan Kjellsons erfarenheter från sina 15 år inom åklagaryrket.

Arbeta som PR-konsult

Hur tar du dig in i PR-branschen? Hör Filip Lindmark och Joseph Borenstein berätta om deras erfarenhet av att jobba med PR - både som konsult och på kundsidan.

Använd dina medlemsförmåner helt kostnadsfritt

Karriärrådgivning: Ta nästa steg i karriären

Vad det innebär ”att göra karriär” för dig? Hitta ditt nästa steg och få råd gällande din utveckling i arbetslivet med vår karriärrådgivning för akademiker.

Mentorprogram och mentormöte

Bli del av ett nätverk för akademiker och utvecklas i karriären, en exklusiv förmån för dig som medlem i Akavia. Välj om du vill engagera dig som mentor eller om du själv behöver en mentor.