Gå till Innehållet

Söka jobb

För dig som söker jobb

 • Redo inför intervjun?

  Akavias experter ger dig råd om anställningsintervjun, löneförhandlingen och anställningsavtalet. Så att du har kontroll över nästa steg i din karriär.

 • 30 vanligaste intervjufrågorna

  Det bästa rådet inför en anställningsintervju är att du är väl förberedd. Frågorna du får kan vara svåra att svara på. Därför har vi listat de vanligaste intervjufrågorna här.

 • 5 saker att tänka på när du söker jobb

  En jobbansökan består oftast av ett cv och ett personligt brev där du presenterar dig själv och din jobbprofil samt förklarar varför du är intresserad av tjänsten. Här har vi samlat fem saker att tänka på när du söker jobb.

 • Så skriver du personligt brev

  Ett personligt brev är den delen av din jobbansökan där du ska visa vem du är och förklara varför du passar bra för tjänsten du söker. Ditt personliga brev ska spegla ditt cv, men med utrymme att berätta mer om dig själv och dina färdigheter. Du behöver inte berätta ”allt” utan målet är att väcka intresse hos arbetsgivaren för att bli kallad till intervju.

Bli medlem

Akavia är fackförbundet för dig som är- eller studerar till ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.

Till ansökan