Gå till Innehållet

Fackförbundet för dig som är kommunikatör

Kommunikation är en tuff bransch där ni är många som konkurrerar om jobben. För unga är det vanligt med projekt- och visstidsanställningar. Akavia arbetar för att du som kommunikatör ska få bra arbetsvillkor – och för att en akademisk examen ska förbereda för arbetslivet och löna sig.

Utvalda förmåner och verktyg

Medlemsrådgivning

Få professionella råd gällande din utveckling i karriären och stöd att hantera svåra situationer på jobbet.

Inkomstförsäkring

Som medlem ingår Akavias inkomstförsäkring. Den kompletterar a-kassan och försäkrar 80 procent av din inkomst upp till ett tak på 100 000 kronor.

Lönestatistik och lönerådgivning

Få personlig lönerådgivning och tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för att ta smarta beslut kring din lön. Våra experter hjälper dig i din löneutveckling.

Karriär: Ta nästa steg

Vad det innebär ”att göra karriär” för dig? Hitta ditt nästa steg och få råd gällande din utveckling i arbetslivet med vår karriärrådgivning för akademiker.

Stärk din jobbprofil

Utveckla din jobbsökningsstrategi och få personlig feedback på ditt CV, personliga brev och LinkedIn-profil.

Visa alla förmåner

Som medlem har du vårt fulla stöd genom hela ditt arbetsliv. Läs mer om alla de förmåner och rabatter som ingår i medlemskapet.

A-kassa för dig som är kommunikatör

För att du ska ha tillgång till Akavias inkomstförsäkring behöver du även vara medlem i Akademikernas a-kassa, Sveriges största a-kassa. Få koll på a-kassans regler och vad som gäller om du skulle bli uppsagd.

Nyheter från Akavia

 • Akavia välkomnar Statskontorets rapport om kommunikatörer

  I går presenterade Statskontoret sina slutsatser inom ramen för uppdraget från regeringen att analysera och kartlägga myndigheternas informations- och kommunikationsverksamhet. Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Akavia, kommenterar Statskontorets rapport.

 • Ny lönestatistik från Akavia

  Medianlönen för Akavias medlemmar ökade med 2 000 kronor per månad under 2023 jämfört med året innan och ekonomerna är fortsatt högst upp i lönetoppen. Det visar årets lönestatistik från Akavia.

 • Flexibelt arbete avgörande för medarbetares nöjdhet

  23/04/17 En undersökning bland medlemmarna i Akavia visar att flexibelt arbete är avgörande för medarbetares nöjdhet och motivation. Arbetsgivare som inte tar detta på allvar riskerar att förlora kompetenta medarbetare. Tack till alla medlemmar som svarade!

 • Dubbla roller pressar kommunikatörer

  En färsk rapport från Akavia visar att många kommunikatörer har svårt att få arbetstiden att räcka till och att rollen omfattar allt fler arbetsuppgifter. – Kommunikatören förväntas både vara generalist och specialist. Det är orimligt, säger Ida Inga, professionsanalytiker på Akavia.

Förbundet för kommunikatörer

Akavia är fackförbundet för dig som är- eller studerar till kommunikatör.

Läs mer om medlemskapet och bli medlem