Gå till Innehållet

Fackförbund för dig som är kommunikatör

Kommunikation är en tuff bransch där ni är många som konkurrerar om jobben. För unga är det vanligt med projekt- och visstidsanställningar. Akavia arbetar för att du som kommunikatör ska få bra arbetsvillkor – och för att en akademisk examen ska förbereda för arbetslivet och löna sig.

Förbundet för kommunikatörer

Akavia är fackförbundet för dig som är eller studerar till kommunikatör.

Läs mer om medlemskapet och bli medlem

Nyheter från Akavia

 • Flexibelt arbete avgörande för medarbetares nöjdhet

  23/04/17 En undersökning bland medlemmarna i Akavia visar att flexibelt arbete är avgörande för medarbetares nöjdhet och motivation. Arbetsgivare som inte tar detta på allvar riskerar att förlora kompetenta medarbetare. Tack till alla medlemmar som svarade!

 • AI och IT i topp när Akavias medlemmar väljer kompetensutveckling

  23/04/11 46 procent av Akavias medlemmar vill kompetensutveckla sig genom studier de närmsta tre åren. I topp på medlemmarnas önskelista hamnar data/IT eller AI. – Med omställningsstudiestödet finns det nya möjligheter för yrkesverksamma att bygga på och utveckla sin kompetens, säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Akavia.

 • Branscherna med högst och lägst ingångslöner

  23/03/06 Akavias årliga löneenkät bland sina medlemmar visar att ingångslönerna för akademiker kan skilja sig stort mellan olika branscher. I topp hamnar myndigheter inom utbildning och tjänsteföretag. Revision och domstolar placerar sig i botten.

 • Lönegapet mellan kvinnliga och manliga akademiker fortsatt högt

  23/03/08 Löneskillnaderna mellan könen är fortsatt höga bland akademiker – till kvinnors nackdel. Det visar Akavias årliga löneenkät bland sina medlemmar. "Varje arbetsgivare behöver säkerställa att lönesättningen sker utifrån objektiva och sakliga kriterier", säger Jaime Aleite, biträdande förhandlingschef på Akavia.

 • Dubbla roller pressar kommunikatörer

  23/02/22 En färsk rapport från Akavia visar att många kommunikatörer har svårt att få arbetstiden att räcka till och att rollen omfattar allt fler arbetsuppgifter. – Kommunikatören förväntas både vara generalist och specialist. Det är orimligt, säger Ida Inga, professionsanalytiker på Akavia.

 • Akavias lönestatistik: Ekonomer i topp medan kommunikatörer halkar efter

  23/02/21 Medianlönen för ekonomer ökade med 2 200 kronor under 2022 jämfört med året innan, vilket placerar dem i lönetoppen bland akademikerna. Samtidigt halkar kommunikatörer efter i utvecklingen jämfört med övriga professioner. Det visar ny lönestatistik från fack- och professionsförbundet Akavia som släpps idag.

Fackförbundet för dig som är kommunikatör

Som medlem ingår en inkomstförsäkring. Den kompletterar a-kassan så att du kan få upp till 80 procent av din lön, upp till 100 000 kronor i månaden i 120 arbetsdagar, vilket motsvarar ungefär sex månader. Du får även tillgång till Sveriges bästa lönestatistik, rådgivning, gruppförsäkringar och mycket annat.

Bli medlem

Akavia är fackförbundet för dig som är- eller studerar till kommunikatör.

Till ansökan