Gå till Innehållet

Karriär och kompetensutveckling

Använd ditt medlemskap och boka karriärrådgivning för att ta nästa steg i karriären, bygga upp din digitala närvaro i jobbsökandet och hitta dolda jobb.

Förmåner inom kompetensutveckling och karriär

Mentorprogram

Akavias mentorprogram är en mötesplats för akademiker och är exklusivt för medlemmar. Du kan välja att engagera dig som mentor eller adept.

Karriärrådgivning samtal

Vad det innebär ”att göra karriär” för dig? Hitta ditt nästa steg och få råd gällande din utveckling i arbetslivet med vår karriärrådgivning för akademiker.

Karriärrådgivning- digital plattform

Få verktygen att bygga upp digital närvaro som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden, proaktiv i ditt jobbsökande och skapar nya möjligheter i karriären.

Ingår alltid i ditt medlemskap

 • Inkomstförsäkring – försäkra din lön


  Som medlem ingår Akavias inkomstförsäkring. Den kompletterar a-kassan och försäkrar 80 procent av din inkomst upp till ett tak på 100 000 kronor. Tryggt och ovärdeligt om du skulle bli arbetslös. Vill du utöka det skydd du får genom inkomstförsäkringen kan du även teckna våra tilläggsförsäkringar.
 • Lönerådgivning och statistik för bättre lön


  Har du rätt lön? Kom förberedd inför lönesamtal och löneförhandlingar med lönestatistik och lönerådgivning från våra experter. Vi ger dig Sveriges bästa lönestatistik, argumenten inför löneförhandling och lönessamtal och värdefulla tips om lön genom hela karriären.  
 • Vi finns här för att hjälpa dig – medlemsrådgivning och förhandlingshjälp


  Står du inför en svår situation på jobbet? Som medlem i Akavia har du alltid någon att vända dig till med frågor om din anställning, dina rättigheter på arbetsmarknaden, eller när du behöver vägledning för att ta nästa steg i din karriär. 

 • Digitala event och föreläsningar


  Som medlem i Akavia erbjuds du kontinuerligt föreläsningar, webbinarier och workshops kring bland annat karriärplanering, jobbsökande, nätverkande samt inventering av drivkrafter och styrkor.

 • Akavia Aspekt


  Akavia Aspekt är tidningen för dig som är medlem i Akavia. Din medlemstidning bevakar områden och lyfter fram utmaningar som du som medlem möter i ditt arbetsliv.

Använd ditt medlemskap

3 populära medlemsförmåner:

 1. Få rätt lön för dig med vår lönestatistik för akademiker.
 2. Bli inspirerad av event och webbinarier och knyt kontakter genom vårt mentorprogram.
 3. Få personlig vägledning och råd av en expert för att komma vidare i din karriär.
Se alla dina förmåner