Gå till Innehållet

Att bli chef

Att bli chef är ett mål för många, oavsett om man befinner sig i början av sin karriär eller har flera års erfarenhet. Med rätt strategi ökar chanserna att få det eftertraktade jobbet.

För dig som vill bli chef

3 tips till dig som vill bli chef

Hälften av Akavias medlemmar uppger att de vill bli chefer någon gång i framtid. Men hur får man sitt första chefsjobb? Med rätt strategi ökar chanserna att få det eftertraktade jobbet.

Boka CV-granskning

Vår CV-granskning finns för att du, utifrån din egen individuella jobbprofil, ska få expertstöd och råd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Intervjufrågor för dig som chef

Det är bra att vara väl förberedd på intervjufrågor som kan dyka upp när du söker jobb som chef. Här är frågorna som är vanligt förekommande i chefsrekryteringar.

Karriärtjänster - när du söker en chefstjänst

allvarlig man med skägg och mörk tröja

Karriärrådgivning: Ta nästa steg i karriären

Hitta ditt nästa steg och få råd gällande din utveckling i arbetslivet med vår karriärrådgivning för chefer.

Ung kvinna jobbar på en laptop. Hon är i hemmiljö och lutar sig mot en vägg. Det är en stor fönsterruta där man kan se grönska och träd. I bakgrunden skymtar vatten.

Granskning av jobbansökan

Optimera dina chanser i nästa rekryteringsprocess med granskning av din jobbansökan. Få personlig feedback om hur du förbättrar din ansökan inom 24 timmar.

Kvinna sitter på kontor och tittar längtansfullt ut genom fönster

Intervjuträning

Träna inför arbetsintervjun genom att öva på de vanligaste intervjufrågorna, få feedback på dina svar och en strategi som gör att du lyckas i rekryteringsprocessen

Bli chefsmedlem

Akavia är fackförbundet för dig som är ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör i ledande befattning.

Till ansökan