Gå till Innehållet

Fackförbund för dig som är it-akademiker

Du som it-akademiker tillhör den medlemsgrupp i Akavia som är mest nöjd med sin arbetsmiljö. Men var tredje säger sig samtidigt sakna utrymme för återhämtning efter en period med mycket jobb. Det är en av de frågor Akavia arbetar med.

Förbundet för it-akademiker

Akavia är fackförbundet för dig som är eller studerar till it-akademiker.

Läs mer om medlemskapet och bli medlem

Nyheter från Akavia

 • Flexibelt arbete avgörande för medarbetares nöjdhet

  23/04/17 En undersökning bland medlemmarna i Akavia visar att flexibelt arbete är avgörande för medarbetares nöjdhet och motivation. Arbetsgivare som inte tar detta på allvar riskerar att förlora kompetenta medarbetare. Tack till alla medlemmar som svarade!

 • AI och IT i topp när Akavias medlemmar väljer kompetensutveckling

  23/04/11 46 procent av Akavias medlemmar vill kompetensutveckla sig genom studier de närmsta tre åren. I topp på medlemmarnas önskelista hamnar data/IT eller AI. – Med omställningsstudiestödet finns det nya möjligheter för yrkesverksamma att bygga på och utveckla sin kompetens, säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Akavia.

 • Branscherna med högst och lägst ingångslöner

  23/03/06 Akavias årliga löneenkät bland sina medlemmar visar att ingångslönerna för akademiker kan skilja sig stort mellan olika branscher. I topp hamnar myndigheter inom utbildning och tjänsteföretag. Revision och domstolar placerar sig i botten.

 • Lönegapet mellan kvinnliga och manliga akademiker fortsatt högt

  23/03/08 Löneskillnaderna mellan könen är fortsatt höga bland akademiker – till kvinnors nackdel. Det visar Akavias årliga löneenkät bland sina medlemmar. "Varje arbetsgivare behöver säkerställa att lönesättningen sker utifrån objektiva och sakliga kriterier", säger Jaime Aleite, biträdande förhandlingschef på Akavia.

 • Forensisk kompetens fattas: Akavia välkomnar Brå:s slutsatser

  23/01/27 Brottsförebyggande rådets rapport om polisens forensiska verksamhet som presenterades i veckan, pekar på stora utmaningar i Polismyndighetens arbete med att hantera kriminaliteten. Akavia och Saco-S vid polismyndigheten, som organiserar många med akademisk examen inom Polismyndigheten, delar den oro som Brå skriver om.

Fackförbundet för dig som är it-akademiker

Som medlem ingår en inkomstförsäkring. Den kompletterar a-kassan så att du kan få upp till 80 procent av din lön, upp till 100 000 kronor i månaden i 120 arbetsdagar, vilket motsvarar ungefär sex månader. Du får även tillgång till Sveriges bästa lönestatistik, rådgivning, gruppförsäkringar och mycket annat.

Bli medlem

Akavia är fackförbundet för dig som är- eller studerar till it-akademiker.

Till ansökan