Din roll som chef

Idag möts chefer av många utmaningar. Inte minst det hybrida arbetssättet ställer höga krav på dig som ledare. Här hittar du information om allt som rör din roll som chef.

Din roll som chef

Chef i det flexibla arbetslivet

Ett nytt, mer flexibelt arbetssätt har börjat ta form och det ställer nya krav på dig som chef. Vad är bra att tänka på när vi inte ses fysiskt i lika hög utsträckning? Hur ser du till att dina medarbetare har en rimlig arbetsbelastning och en bra arbetsmiljö? Här har vi samlat intressant forskning och konkreta råd för dig som ska leda i det flexibla arbetslivet.

Leda i det flexibla arbetslivet
Ditt arbetsmiljöansvar som chef

Enligt arbetsmiljölagen är arbetsgivare och anställda skyldiga att samarbeta för att få en bra arbetsmiljö. Arbetsmiljön innefattar allt som påverkar oss i arbetslivet, både fysiskt och psykiskt. Arbetsmiljölagens syfte är att förebygga ohälsa och olycksfall och på så sätt bidra till en god arbetsmiljö.

Arbetsmiljöansvar som chef
Chefen och medarbetarna

En viktig del i ditt uppdrag som chef är att du ska kunna leda och utveckla dina medarbetare samt styra verksamheten. Ett framgångsrikt ledarskap och en effektiv organisation är förutsättningar för medarbetarnas hälsa och motivation. Här hittar du råd och stöd, verktyg och inspiration för ditt ledarskap.

Verktyg för ditt ledarskap

Professionsföreningen för chefer

Som medlem i Akavia och chef tillhör du professionsföreningen för chefer.

Föreningen ska förmedla professionens specifika möjligheter, utmaningar och förutsättningar samt medverka i förbundets omvärldsbevakning av professionen och förbundets utveckling av medlemsnytta.

BLI CHEFSMEDLEM

AKAVIA ÄR FACKFÖRBUNDET FÖR DIG SOM ÄR EKONOM, JURIST, SAMHÄLLSVETARE, IT-AKADEMIKER, PERSONALVETARE ELLER KOMMUNIKATÖR I LEDANDE BEFATTNING.