Gå till Innehållet

Förälder

Planera din föräldraledighet med råd från experter och få svar på vanliga frågor om semester, löneutveckling och rättigheter som föräldraledig.

Råd inför och under föräldraledigheten

Rättigheter som gravid på jobbet

Få koll på dina rättigheter när du väntar barn, hur du berättar för din arbetsgivare att du ska bli förälder och svar på frågor om att jobba under graviditeten.

Om föräldralön och föräldrapenning

Det kan göra stor skillnad för din privatekonomi om du har kollektivavtalad föräldralön eller inte. Få koll på vilka regler som gäller för föräldralön här.

Frågor och svar om föräldraledighet

Om man vill säga upp sig under föräldraledigheten – hur gör man då? Och vad händer om jag blir uppsagd? Få råd om regler och rättigheter som föräldraledig.

Att dela på föräldraledigheten

Ta del av statistik över hur skillnaden mellan föräldraledighet bland män och kvinnor påverkar livslönen, innan ni ska planera föräldraledigheten.

Så påverkar föräldraledigheten din tjänstepension

De flesta arbetsgivare med kollektivavtal betalar i olika omfattning in till tjänstepensionen även när du är föräldraledig på hel- eller deltid. Få koll på vad som gäller för dig.

Få rådgivning utifrån din situation

När du kontaktar vår medlemsrådgivning får du svar från specialiserade rådgivare/förhandlare som har lång erfarenhet och kunskap om arbetsrättsliga regler och lagar så att du får koll på dina rättigheter innan, under och efter föräldraledigheten.

Kontakta medlemsrådgivningen