Gå till Innehållet

Semester

Semestern ger dig rätt till vila och ledighet. Ta del av vilka regler som gäller för din semesterledighet och räkna ut din semesterlön och semesterersättning.

Semester – allt du behöver veta

Semesterrätt

Hur många semesterdagar har du rätt till och hur fungerar förskottssemester? Få en komplett guide över din rätt till semester enligt lag och kollektivavtal.

Semester för dig utan fast anställning

För dig som inte är fast anställd utan är provanställd, timanställd eller är egenföretagare gäller andra regler för din rätt till semester.

Semesterlönegrundande frånvaro

En guide till semesterlönegrundande frånvaro. Hur mycket semester tjänar du in och har du rätt att ta semester när du är sjukskriven eller föräldraledig?

Semesterlön och semestertillägg

Få svar på dina frågor om semesterlön och semestertillägg och räkna ut din semesterlön med eller utan kollektivavtal.

Semesterersättning

En komplett guide för semesterersättning: vad det är, hur det fungerar och hur du som är anställd kan räkna ut din semesterersättning – med eller utan kollektivavtal.

Semester när du slutar eller blir uppsagd

Få svar på vad som händer med din semester under uppsägningstiden och vilken ersättning du kan få för dina intjänade semesterdagar.

Bli medlem

Akavia är fackförbundet för dig som är- eller studerar till ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.

Till ansökan