Gå till Innehållet

Verktyg för din lön

Få råd och tips om lön för din löneutveckling. Kom förberedd inför lönesamtal och löneförhandlingar med lönestatistik och lönerådgivning från våra experter.

Lyckas med ditt lönesamtal

Allt om lönesamtalet

Få råd om hur du förbereder dig på bästa sätt inför lönerevisionen och vad som kan vara bra att tänka på under lönesamtalet.

Så bemöter du chefen

Det är viktigt att vara konkret när det kommer till lönesamtalet. Ta del av tydliga argument för att bemöta arbetsgivarens invändningar i ditt lönesamtal.

10 tips för högre lön

Det finns många delar som du kan påverka för att höja din lön och få en bättre löneutveckling genom karriären.

Förhandla om din lön, bonus och fler förmåner

Lyckas med löneförhandlingen

När du ska byta jobb är det viktigt att kunna hantera frågan om lön redan under rekryteringsprocessen. Lyckas med nästa löneförhandling när du byter jobb med 10 råd från löneexperten.

Viktigt om bonus och provision

Få råd om vad du ska tänka på om du har rörlig lön idag eller blivit erbjuden provision, bonus eller resultatlön i din nya anställning.

Förhandla om mer än lön när du byter jobb

Att förhandla till dig andra förmåner kan göra stor skillnad i ditt arbetsliv. Se vilka förmåner du kan ha i åtanke när du förhandlar om ditt anställningsavtal.

Använd dina förmåner som medlem

Lönerådgivning

Att löneförhandla kan vara både spännande och svårt. Få de bästa förutsättningarna för din löneutveckling och ditt lönesamtal med personliga råd från en expert.

Lönestatistik för akademiker

Som medlem får du tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för akademiker. Ta reda på din marknadslön, förbered dig inför nästa lönesamtal och löneförhandling.

Hur din lön påverkas av kollektivavtal

Akavia tycker att lönen ska vara individuell, differentierad och att utbildning ska löna sig. Därför arbetar vi för att utveckla kollektivavtalen och tycker att det bör finnas större utrymme för individuella överenskommelser där det går att anpassa villkoren, till exempel genom fler semesterdagar, kortare arbetstid, avtalat distansarbete och högre pensionsavsättning.