Gå till Innehållet

Fackförbundet för dig som är samhällsvetare

Du som samhällsvetare tillhör den bredaste medlemsgruppen i Akavia. De allra flesta trivs med jobbet men en del är inte helt tillfreds med hur arbetsgivaren leder verksamheten. Akavia arbetar för samhällsvetares arbetsvillkor – och för att en akademisk examen ska löna sig.

Utvalda förmåner och verktyg

Medlemsrådgivning

Få professionella råd gällande din utveckling i karriären och stöd att hantera svåra situationer på jobbet.

Inkomstförsäkring

Som medlem ingår Akavias inkomstförsäkring. Den kompletterar a-kassan och försäkrar 80 procent av din inkomst upp till ett tak på 100 000 kronor.

Lönestatistik och lönerådgivning

Få personlig lönerådgivning och tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för att ta smarta beslut kring din lön. Våra experter hjälper dig i din löneutveckling.

Karriär: Ta nästa steg

Vad det innebär ”att göra karriär” för dig? Hitta ditt nästa steg och få råd gällande din utveckling i arbetslivet med vår karriärrådgivning för akademiker.

Stärk din jobbprofil

Utveckla din jobbsökningsstrategi och få personlig feedback på ditt CV, personliga brev och LinkedIn-profil.

Visa alla förmåner

Som medlem har du vårt fulla stöd genom hela ditt arbetsliv. Läs mer om alla de förmåner och rabatter som ingår i medlemskapet.

Nyheter från Akavia

  • EU-frågor engagerar Akavias medlemmar

    Det stundande europaparlamentsvalet i juni gör att EU-frågorna hamnar högre på agendan. När Akavia vid sin medlemspanel ställde frågor till medlemmarna om bland annat deras syn på EU var intresset stort. Trots det anser endast 52 procent att de har mycket goda eller ganska goda kunskaper om EU-frågor och institutionernas roll och uppgift. 90 procent av de tillfrågade är i huvudsak för det svenska medlemskapet.

  • Värna tjänstemännens självständighet i förhållande till politiken

    I en artikel i Dagens Nyheter den 30 november framkom uppgifter om ett tillägg i direktiven för Regeringskansliets lönebildningsprocess som innebär att opolitiska tjänstemän som genomdriver Tidöavtalet kan komma att få högre lön. Med bakgrund av detta markerar Akavia vikten av att värna tjänstemännens självständighet i förhållande till politiken.

  • Svenska akademiker nöjda på arbetet –  men har för mycket att göra

    23/08/29 Närmare åtta av tio Akaviamedlemmar är ganska eller mycket nöjda med sitt arbete. Samtidigt upplever hälften att de har för mycket att göra på jobbet och tre av tio upplever stressymptom en gång i veckan eller oftare. Det visar en ny medlemsundersökning som vi genomfört i syfte att undersöka akademikers arbetsmiljö och vilka faktorer som skapar trivsel och välbefinnande på arbetsplatsen.  

Bli medlem

Akavia är fackförbundet för dig som är- eller studerar till samhällsvetare.

Till ansökan