Gå till Innehållet

En trygg karriär

Akavia är fackförbundet för 140 000 akademiker. Vi ger dig som student tryggheten att våga och verktygen för att lyckas.

Studentmedlem - 0 kr

Populära förmåner för studenter

Vässa din jobbansökan

Få feedback med konkreta tips från en expert på hur du förbättrar ditt cv, personliga brev och LinkedIn-profil. Du får alltid svar inom 24 timmar.

Hitta din riktning

Få råd om ditt nästa steg i karriären. Med vår karriärrådgivning har du en expert som bollplank och blir utmanad att tänka i nya banor.

Lyckas på nästa arbetsintervju

Öva på de vanligaste intervjufrågorna med en expert och få tips på hur du går hela vägen i rekryteringsprocessen. 

Få koll på din framtida lön

Med Sveriges bästa lönestatistik för akademiker kan du kartlägga löneläget inom olika branscher och sektorer för att få få rätt ingångslön.

Vem kan vara med i Akavia?

Alla våra medlemmar har eller är på väg att ta en akademisk examen. 

 • För att bli studentmedlem behöver du studera med avsikt att ta minst 180 högskolepoäng inom: ekonomi, juridik, samhällsvetenskap, it, personalvetenskap eller kommunikation.

En stor fördel med Akavia framför andra fackförbund är att du kan fortsätta vara medlem oavsett var du jobbar i framtiden.

Det är din utbildning som är i fokus, oavsett bransch och tjänst eller om du jobbar på ett privat företag, myndighet, kommun eller region. 

Vad kostar medlemskapet som student?

För dig som student är medlemskapet kostnadsfritt under hela din studietid.

Första 12 månaderna efter avslutade studier kostar det endast 59 kronor per månad. Du blir väljer själv om du vill ta del av erbjudandet som nyexaminerad efter din examen. 

0 kr för hela studietiden

Fyll i din ansökan på två minuter

Bli studentmedlem

Varför Akavia som student?

Det finns många fördelar att vara med i ett fackförbund redan under studietiden. Här har vi listat fem anledningar till att välja just Akavia.

 • För akademiker

  Akavia är det nya fackförbundet för akademiker. Vi samlar 135 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. 
 • Din utbildning i fokus

  Som student kan det vara svårt att veta med vad och var du kommer att jobba i framtiden. En stor fördel med Akavia är att du kan vara medlem oavsett om du väljer att jobba inom privat, statlig eller kommunal sektor.
 • Experter på din profession

  Som medlem i Akavia får du expertråd från våra förhandlare och rådgivare. Dessutom bevakar vi arbetsmarknaden genom undersökningar och rapporter för att du ska få kunskap om din framtid.
 • Full utväxling på din utbildning

  Vi vet att du lägger kraft, ambition och resurser på din akademiska utbildning. Akavia arbetar för att du ska få utväxling på din investering – genom hela din karriär.
 • Partipolitiskt obundet

  Akavia är partipolitiskt obundet och det tredje största förbundet inom Saco. Genom vår storlek är vi en stark röst för våra medlemsgrupper både som part på arbetsmarknaden och i samhällsdebatten.

Har du frågor om ditt medlemskap?

010-303 75 00

Medlemsservice
Vardagar 9:00–16:00

Kostnadsfritt studentmedlemskap

Bli medlem