Gå till Innehållet

En trygg karriär

Akavia är fackförbundet för 135 000 akademiker. Vi ger dig tryggheten att våga och verktygen för att lyckas.

Bli medlem - 280 kr/mån Studentmedlem - 0 kr

Våra mest använda förmåner

Skydda din inkomst – Inkomstförsäkring

Akavias inkomstförsäkring kan ge dig 80 procent av din lön upp till 100 000 kronor per månad om du blir av med jobbet. Det gör att du kan fokusera på det du vill istället för att oroa dig för din ekonomi. 

Få stöd när du behöver det

Om du hamnar i en svår situation på jobbet ska du känna dig säker på dina rättigheter. Som medlem får du stöd vid en eventuell tvist, råd vid löneförhandling eller hjälp att granska villkoren i ditt anställningsavtal. 

Ta nästa steg i karriären

Som medlem kan du få hjälp att komma vidare i din karriär. Få personlig vägledning och råd av en expert eller bli inspirerad i vårt mentorprogram. 

Rätt lön för dig

Vi är experter på lön. Oavsett om du vill skaffa dig välgrundade argument inför ditt lönesamtal eller lära dig mer om vilka faktorer som påverkar din ingångslön finns vi här för att ge råd på vägen.

Bli medlem här

Vem kan vara med i Akavia?

Alla våra medlemmar har eller är på väg att ta en akademisk examen. 

  • För att bli medlem behöver du minst 180 högskolepoäng (innan 2007:120 poäng) med inriktning: juridik, ekonomi, systemvetenskap, kommunikationsvetenskap, personalvetenskap eller samhällsvetenskap. 
  • Som studentmedlem behöver du studera med målet att uppfylla samma krav.

En stor fördel med Akavia framför andra fackförbund är att du kan vara medlem oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat. Det innebär att du slipper byta förbund om du byter bransch eller tjänst.

Bli medlem här

Vad kostar ett medlemskap i Akavia?

Din medlemsavgift till Akavia är 280 kronor per månad för dig som är yrkesverksam. 

För dig som student är medlemskapet kostnadsfritt under studietiden och kostar endast 59 kronor per månad under ditt första år efter studierna.

Är du nyexaminerad, pensionär, advokat med egen firma eller delägare, anställd utomlands eller tjänar mindre än 18 000 kr/mån får du en annan medlemsavgift.

FAQ Bli medlem

Så blir du medlem

1

Fyll i medlemsansökan

Nu är din karriär och ekonomi snart tryggad. 

2

Kom ihåg att vara med i Akademikernas a-kassa

Om du inte redan är med i a-kassan är det klokt att gå med. Det är nämligen först då som du kan nyttja din inkomstförsäkring. 

3

Bekräftelse på ditt medlemskap

Så snart ditt medlemskap är godkänt får du en bekräftelse via mejl - oftast inom några minuter.

4

Nu är du medlem

Välkommen att ta del av över 30 olika medlemsförmåner.

Har du frågor om medlemskapet?

Kontakta medlemsservice på 010-303 75 00. Vi svarar oftast inom några minuter och har öppet vardagar mellan 09.00–17.00. Du får även svar snabbt via vårt kontaktformulär.

Bli medlem här

Få stöd genom hela ditt arbetsliv så att du alltid kommer till din rätt.