Gå till Innehållet

Vad kostar ett medlemskap i Akavia?

Din medlemsavgift till Akavia baseras antingen på din inkomst eller vilken typ av medlemskap du har.

De flesta yrkesverksamma betalar 280 kronor per månad. Som student är medlemskapet kostnadsfritt och första året efter examen betalar du som nyexaminerad endast 59 kronor per månad.

Utforska våra olika medlemskap och vad som gäller för dig nedan.

Frågor och svar Medlemsavgifter

Kontakta oss

Om du känner dig osäker kring vad som gäller för dig är du alltid välkommen att kontakta medlemsservice.

Då har du rätt till en lägre medlemsavgift

Du har rätt till en lägre medlemsavgift om är anställd utomlands av en utländsk arbetsgivare eller om du under minst två månader har en bruttoinkomst som understiger 18 000 kronor i månaden. Som inkomst avses summan av bruttolön, ersättningar från försäkringskassa, arbetslöshetskassa, inkomstförsäkring, avgångsvederlag och trygghetsavtal. Pensionsersättning, barn- och bostadsbidrag räknas ej som inkomst.

Hur ansöker jag om lägre medlemsavgift?

För att ansöka om lägre avgift på grund av lägre inkomst loggar du in på Mina sidor och skapar ett ärende. Gå därefter in under "Vad gäller din fråga", välj "Förfrågan om reducerad avgift" och beskriv ditt ärende.

För att ansöka om lägre avgift på grund av anställning utomlands av utländsk arbetsgivare loggar du in på Mina sidor och skapar ett ärende. Gå därefter in under "Vad gäller din fråga", välj "Övrigt" och beskriv ditt ärende.

Observera att du har även rätt att byta till ett studentmedlemskap om du studerar för att ta en helt ny examen eller om du behöver komplettera din utländska examen.

Akademikernas a-kassa

Som medlem i Akavia ingår vår inkomstförsäkring. Den kan ge dig upp till 80 procent av din lön om du skulle bli arbetslös. Ett viktigt krav är att du också är med i Akademikernas a-kassa eftersom vår inkomstförsäkring kompletterar utbetalningen som du får av a-kassan. Du kan enkelt gå med i Akademikernas a-kassa i samband med att du du går med i Akavia.

Inte medlem i Akavia?

Gör som 140 000 akademiker

Bli medlem