Gå till Innehållet

Allt om anställningsavtal

Få mer kunskap om anställningsformer, vad du behöver tänka på innan du skriver på ett avtal och använd våra mallar över anställningsavtal.

Lär dig mer om anställningsavtal

Om anställningsavtal

Här har vi samlat råd och stöd som är viktig när det kommer till din anställning och vad du bör tänka på när du ska förhandla om lön, bonus och förmåner i ditt anställningsavtal.

Anställningsformer och villkor

Få mer kunskap om regler och villkor kring olika anställningsformer, konkurrensklausuler, sekretess, lojalitetsplikt, bisysslor och tjänstledighet.

Checklistor och mallar för anställningsavtal

Använd våra våra mallar och checklistor för anställningsavtal för att lära dig mer om anställningsformer och villkor – innan du skriver på ett nytt avtal.

Fördelar med kollektivavtal

Ett kollektivavtal ger dig som anställd en rad förmåner utöver det som står i lagen. Det kan till exempel gälla tjänstepension, ekonomisk ersättning vid sjukdom och föräldralön. Kollektivavtal kan även ge dig längre semester och övertidsersättning.

Bli medlem

Akavia är fackförbundet för dig som är- eller studerar till ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.

Till ansökan