Gå till Innehållet

Utbildning ska löna sig

Att välja en akademisk utbildning är en investering, både för individen och samhället. För att det ska vara attraktivt att studera vid högskola eller universitet är det centralt att utbildning lönar sig och att studenter erbjuds goda studievillkor.

  • Branscherna med högst och lägst ingångslöner

    23/03/06 Akavias årliga löneenkät bland sina medlemmar visar att ingångslönerna för akademiker kan skilja sig stort mellan olika branscher. I topp hamnar myndigheter inom utbildning och tjänsteföretag. Revision och domstolar placerar sig i botten.

  • 11 000 nya studentmedlemmar till Akavia

    22/12/20 I år har fler studenter än någonsin anslutit sig till fackförbundet Akavia. Över 11 000 nya studentmedlemmar visar att unga värdesätter tillgången till expertrådgivning, trygghet och nätverk som medlemskapet innebär.

Utbildning ska löna sig – både för individen och samhället

Vid sidan av en god löneutveckling anser Akavia att investeringen i en akademisk utbildning ska ge avkastning i form av ett utvecklande arbetsliv med ett högt välbefinnande.

Bli medlem

Akavia är fackförbundet för dig som studerar till ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.

Till ansökan