Gå till Innehållet

Nästa omorganisation kan beröra dig som chef

Företag omorganiserar sig med allt tätare intervaller som ett resultat av en föränderlig värld. När ekonomin går dåligt minskar arbetsgivare ofta antalet chefer vilket kan sätta din anställning i fara.

Du som chef kan drabbas av nästa omorganisation

Världen är föränderlig och verksamheter omorganiserar sig med allt tätare intervaller. I sämre konjunkturer drar ofta arbetsgivare ned på antalet chefer och då kan din anställning vara i fara.

Som chef och medlem i Akavia får du stöd och individuell rådgivning av en kunnig arbetsrättsförhandlare genom hela processen fram till en lösning. Våra förhandlare har en djup kunskap och erfarenhet av förhandlingsprocessen och chefers villkor, så du kan vara trygg. Naturligtvis är all utbyte av information och rådgivning konfidentiell.

Akavia månar om dig som chef och att du ska känna ekonomisk kontroll även i oroliga tider. Du omfattas därför av vår inkomstförsäkring som ger dig upp till 80 procent av din lön (upp till 100 000) tillsammans med din a-kassa.

Om du söker ny anställning guidar vi dig till attraktiva och så trygga villkor som möjligt. Utnyttja vår karriärhjälp genom CV-och Linkedingranskning. Och glöm inte att våra förhandlare gärna tar emot och granskar ditt nya anställningsavtal så du undviker fallgropar och optimerar villkoren. Varmt välkommen till vår rådgivning.

Chefens anställningsvillkor

När du ska få en ledande befattning är det viktigt att vara noga med anställningsavtalet. Här hittar du information om vad som gäller för dig som har en ledande befattning i respektive sektor.

Lön och andra ersättningar

Många av Akavias medlemmar är chefer som har ett särskilt ansvar för arbetsmiljö, verksamhetsfrågor, budgetfrågor och inte minst personalansvar.