Personförsäkringar

Personförsäkringar kan skydda dig och din familj ekonomiskt om det oväntade skulle hända. Du får hjälp att trygga din tillvaro vid till exempel sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Med Akavias gruppavtal erbjuds du marknadens bästa personförsäkringar och villkor.

Försäkringar för dig och din familj

Olycksfallsförsäkring

Skulle du drabbas av olycksfall kan det bli dyrt med till exempel vårdkostnader och resor. Får du bestående men kan det bli svårt att leva ett normalt liv. En olyckfallsförsäkring ger dig en ekonomisk grundtrygghet om olyckan är framme.

Läs mer hos Skandia och teckna olycksfallsförsäkring här

Livförsäkring

En livförsäkring ger de anhöriga bättre ekonomisk möjlighet att klara den närmaste tiden efter ett dödsfall. Pengarna blir en ekonomisk buffert som till exempel kan användas för att lösa lån på en bostad, så att familjen kan bo kvar.

Läs mer hos Skandia och teckna livförsäkring här

Nytt förmånstagarförordnande från 1 april 2019.

Sjukförsäkring

En kort sjukskrivning kanske inte påverkar din ekonomi så mycket, men om det blir långvarigt kan det bli kännbart ekonomiskt. Med sjukförsäkringen kan du kompensera delar av din inkomstförlust vid sjukskrivningar som överstiger 90 dagar.

Läs mer hos Skandia och teckna sjukförsäkring här

vårdförsäkring

Skandias vårdförsäkring, Vårdförsäkring Access, är ett utmärkt komplement till den offentliga sjukvården och gör att du inte behöver köa när du behöver specialistläkarvård eller är i behov av operation. Försäkringen ger dig en personlig service och ett personligt omhändertagande.

Läs mer hos Skandia och teckna vårdförsäkring här

Trygghetskapital

Att råka ut för en olycka eller bli så allvarligt sjuk att du får en långvarig eller livslång nedsättning av din arbetsförmåga kan ge stora hål i ekonomin. Med hjälp av trygghetskapitalet får du ett extra tillskott i form av ett engångsbelopp.

Läs mer hos Skandia och teckna Trygghetskapital här

Barnsjukförsäkring

Många av samhällets försäkringar är knutna till yrkeslivet. Den försäkring våra barn vanligen får genom skolan täcker oftast bara den tid barnen vistas i skolan. Barn är mycket aktiva och lever i en händelserik värld som ibland är riskfylld. Även om ditt barn råkar ut för olycksfall är det oftast sjukdomar som orsakar de livslånga handikappen. Barnsjukförsäkringen ger ett bra och nödvändigt skydd vid sjukdom. Enda kravet för att teckna en barnsjukförsäkring är att du som gruppmedlem har en egen olycksfallsförsäkring.

Läs mer hos Skandia och teckna barnsjukförsäkring här

Ansökan, anmälan och hjälp

Hos Skandia får du hjälp online med dina gruppförsäkringar. Du kan till exempel ansöka om försäkringarna, anmäla en skada samt se vilka försäkringar du redan har tecknat.

Se vilka försäkringar du kan tecknaHär hittar du vanliga frågor och svar om försäkringarnaTa del av försäkringarna genom att bli medlem

Samtalsstöd ingår

När du tecknar personförsäkringar i Skandia genom oss får du tillgång till ett nätverk av bland annat terapeuter, jurister och hälsopedagoger. Du kan vända dig till dem med frågor i de flesta livssituationer.

Experterna kan ge dig råd och stöd i frågor om bland annat stress, parrelationsproblem eller missbruk. Du kan även få juridiskt stöd i samband med exempelvis skilsmässa eller dödsfall. Experterna kan även svara på frågor om du har ekonomiska skulder eller ge dig proaktivt hälsostöd, till exempel kring fysisk aktivitet eller kostrådgivning. Du kan ringa samtalsstödet oavsett om du har konkreta frågor eller om du bara har mer diffusa funderingar.

Läs mer om samtalsstödet "Tusen frågor - ett nummer"

Så tecknar du försäkringarna

  1. Besök länken nedan och logga in med BankId.
  2. Fyll i telefonnummer och e-post om du ombeds göra det.
  3. Ange avtalskod 8050 och kontrollkod 6834.
  4. Välj vilka försäkringar du vill teckna

Är du student? Använd då avtalskod 24150 och kontrollkod 3494

Ansök om försäkringar här

Förmåner
Trygghet

Arbetsrättsligt stöd

Ingen ska behöva känna sig osäker på sina rättigheter eller stå ensam i en tvist eller konflikt på arbetsplatsen. Vi ger dig hjälp och stöd att övervinna problemen. Vi erbjuder både arbetsrättslig rådgivning, förhandlingshjälp och rättshjälp till dig som medlem. Vi är på din sida och ser dina individuella utmaningar och behov.

Läs mer

Inkomstförsäkring

De flesta är noga med att försäkra sitt boende, sin bil eller sitt husdjur. Ändå är det inte alla som har försäkrat det som gör att vi kan betala våra utgifter - vår lön.

Läs mer

Sakförsäkringar

I ditt medlemskap har du tillgång till några av marknadens bästa hem-, bil- och sakförsäkringar via Folksam. Försäkringarna är skräddarsydda för dig, innehåller mer och har ett lägre pris än om du skulle skaffa dem på egen hand. Även du som student kan teckna en hemförsäkring som är anpassad för dig och dina förutsättningar.

Läs mer

Företagsförsäkring

Med ett bra försäk­ringsskydd blir ditt företagarliv både enklare och tryggare. Som medlem och egenföretagare i Akavia får du möjlighet att teckna en specialanpassad företagsförsäkring hos Folksam.

Läs mer

Personförsäkringar

Personförsäkringar kan skydda dig och din familj ekonomiskt om det oväntade skulle hända. Du får hjälp att trygga din tillvaro vid till exempel sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Med Akavias gruppavtal erbjuds du marknadens bästa personförsäkringar och villkor.

Läs mer

Juristförsäkring

Med Juristförsäkringen får du bland annat 15 timmars juridisk rådgivning per år . Försäkringen innehåller fyra delar: juridisk rådgivning, rättsskydd, må-bra-rådgivning och hjälp vid ID-stöld.

Läs mer

Avtalsgranskning

Innan du skriver på till exempel ett anställningsavtal kan det vara bra med ett par extra ögon. Våra rådgivare hjälper dig att granska ditt avtal och kan ge dig tips om annat som kan vara bra att tänka på innan du skriver på.

Läs mer