Gå till Innehållet

För dig som är student

Vi vet hur mycket tid, kraft och resurser du just nu lägger på din akademiska utbildning. Därför arbetar vi för att du ska få utväxling på den investeringen. Som medlem får du verktygen för att göra den karriär som just du vill. Medlemskapet är kostnadsfritt under hela studietiden.

För dig som student

Allt om din framtida profession

Hur får du ditt första jobb som nyexad? Och vad är en rimlig ingångslön? Få mer kunskap om din framtida arbetsmarknad och hur du tar nästa steg som student.

Verktyg för dig som student

Som medlem får du verktygen för att göra den karriär som just du vill. Använd våra digitala tjänster och verktyg för studenter.

Studio Akavia Student

I Akavias rörliga värld hittar du webbinarium och videor för dig som vill få inspiration och kunskap under studietiden.

Populära studentförmåner

Osäker på om facket är något för dig? Som medlem i Akavia får du ta del av en rad förmåner och fördelar från i dag – och genom hela din karriär.

 • Få koll på din framtida lön med Sveriges bästa lönestatistik för akademiker.
 • Bli inspirerad av event och webbinarier och knyt kontakter genom vårt mentorprogram.
 • Vässa din jobbansökan genom feedback från en expert på ditt cv, personliga brev och LinkedIn-profil.

Se alla medlemsförmåner för dig som student

Nyheter från Akavia

 • Vad händer med räntan på studielån?

  Varje år sätts en ny ränta för studiemedelslån och det står nu klart att räntan på studielån för 2024 blir 1,23 procent. Det betyder att räntan mer än fördubblas jämfört med 2023 då räntan var 0,59 procent. Charlotte Tarschys, chefsekonom på Akavia, går igenom räntehöjningen.

 • Avskaffa dagens betygsystem för notarier

  Arbetsbelastningen bland notarier inom Sveriges Domstolar är hög, visar en rapport från Saco-S domstol. Fyra av tio har dagligen eller någon gång i veckan en arbetsrelaterad stress som yttrar sig i sömnsvårigheter, hjärtklappning och/eller spänningshuvudvärk.

 • Branscherna med högst och lägst ingångslöner

  Akavias årliga löneenkät bland sina medlemmar visar att ingångslönerna för akademiker kan skilja sig stort mellan olika branscher. I topp hamnar myndigheter inom utbildning och tjänsteföretag. Revision och domstolar placerar sig i botten.

Bli medlem

Akavia är fackförbundet för dig som studerar till ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.

Till ansökan