Gå till Innehållet

Lönerådgivning

Att löneförhandla kan vara både spännande och svårt. Få de bästa förutsättningarna för din löneutveckling och ditt lönesamtal med personliga råd från en expert.

Inför nästa lönesamtal och löneförhandling

Din möjlighet att komma överens med din arbetsgivare om en lön som du känner dig nöjd med ökar om du är påläst, har starka argument och en realistisk bild av ditt löneläge.  

Som medlem har du tillgång till individuell lönerådgivning av våra löneexperter antingen via telefon, mejl eller kontaktformulär. Våra rådgivare har djup kunskap om akademikers löner och utgår från din specifika situation. Ställ dina frågor om exempelvis:

  • Lönesamtal 
  • Löneanspråk 
  • Löneökning 
  • Lönerevision 
  • Löneförhandla 

Genom att förbereda dig inför ditt samtal får du ut ännu mer av lönerådgivningen:

Använd lönerådgivningen

Som medlem kan du få lönerådgivning via telefon, mejl eller kontaktformulär. Vi gör vårt bästa för att du ska få svar så snabbt som möjligt. 

Lönerådgivning via telefon

Vill du snabbt komma i kontakt med en lönerådgivare kan du som medlem ringa direkt till oss. Över telefon har du möjlighet att få fördjupad rådgivning om alla frågor eller funderingar om lön. Våra öppettider och telefonnummer ser du här.

Lönerådgivning via mejl eller kontaktformulär

Har du en enklare fråga om lön kan du mejla vår rådgivning eller använda vårt kontaktformulär så hör vi av oss så snart vi kan. 

Tips! Använd lönestatistiken

Som medlem i Akavia kan du även använda vår lönestatistik för att fördjupa dig eller få en enkel överblick av löneläget för din yrkesgrupp. Jämför din lön med 370 000 andra akademiker utifrån utbildning, befattning, examensår, kön med mera. 

Jämför din lön

Som medlem får du tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för akademiker. Ta reda på din marknadslön, förbered dig inför nästa lönesamtal och löneförhandling.

Här finns högsta medianlönen

Är du ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare, kommunikatör eller chef? Här finns mer information om lön för just din profession och bransch.