Här finns information och vägledning för dig som är ny i Sverige och har akademisk utbildning från ett annat land och som vill veta mer om vägen till jobb eller studier.

Frågor och svar om studier i Sverige

Funderar du på att studera i Sverige? Här får du en svar på vanliga frågor om till exempel hur du hittar rätt utbildning för dig på svenska universitet och hur du går tillväga för att översätta eller komplettera din utländska examen.

Studera i Sverige
Tips och råd om jobbsökande i Sverige

Det kan vara utmanande att komma igång med att söka jobb i ett nytt land; hur skriver du en jobbansökan, hittar jobbannonser och utökar ditt kontaktnät? Här har vi samlat vanliga funderingar och frågor om jobbsökande i Sverige.

Till tipsen
Starta eget företag som ny i Sverige

Funderar du på att starta eget företag och är ny i Sverige? Oavsett om du har erfarenhet sedan tidigare eller om du börjar från början kan vi hjälpa dig med grunderna. Här har vi samlat information för dig som tänker ta steget till att bli egenföretagare.

Bli egenföretagare

BLI MEDLEM

AKAVIA ÄR FACKFÖRBUNDET FÖR DIG SOM ÄR- ELLER STUDERAR TILL EKONOM, JURIST, SAMHÄLLSVETARE, IT-AKADEMIKER, PERSONALVETARE ELLER KOMMUNIKATÖR.