Gå till Innehållet

För dig som är student

Populära studentförmåner

Osäker på om facket är något för dig? Som medlem i Akavia får du ta del av en rad förmåner och fördelar från i dag – och genom hela din karriär.

Nyheter från Akavia

 • Avskaffa dagens betygsystem för notarier

  Arbetsbelastningen bland notarier inom Sveriges Domstolar är hög, visar en rapport från Saco-S domstol. Fyra av tio har dagligen eller någon gång i veckan en arbetsrelaterad stress som yttrar sig i sömnsvårigheter, hjärtklappning och/eller spänningshuvudvärk.

 • Branscherna med högst och lägst ingångslöner

  23/03/06 Akavias årliga löneenkät bland sina medlemmar visar att ingångslönerna för akademiker kan skilja sig stort mellan olika branscher. I topp hamnar myndigheter inom utbildning och tjänsteföretag. Revision och domstolar placerar sig i botten.

 • 11 000 nya studentmedlemmar till Akavia

  22/12/20 I år har fler studenter än någonsin anslutit sig till fackförbundet Akavia. Över 11 000 nya studentmedlemmar visar att unga värdesätter tillgången till expertrådgivning, trygghet och nätverk som medlemskapet innebär.

 • AI och IT i topp när Akavias medlemmar väljer kompetensutveckling

  23/04/11 46 procent av Akavias medlemmar vill kompetensutveckla sig genom studier de närmsta tre åren. I topp på medlemmarnas önskelista hamnar data/IT eller AI. – Med omställningsstudiestödet finns det nya möjligheter för yrkesverksamma att bygga på och utveckla sin kompetens, säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Akavia.

Bli medlem

Akavia är fackförbundet för dig som studerar till ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.

Till ansökan