Arbetslöshetens dag

Att ha ett arbete kan inte bara ge ekonomisk trygghet. Det är också ett sätt att kunna bidra till och vara en aktiv del av samhället. För många är det därför viktigt att snabbt kunna komma tillbaka till arbete. Den 15 maj uppmärksammas arbetslöshetens dag och vi på Akavia vill passa på att berätta om alla de sätt som vi kan hjälpa dig om du skulle bli arbetslös.

Din ekonomi

För de flesta innebär arbetslöshet ett inkomstbortfall. Genom ett medlemskap i facket kan du försäkra din lön och på så sätt minska det bortfallet. Det gör du genom att gå med i Akademikernas a-kassa. När du väl är medlem där och i Akavia så ingår automatiskt en inkomstförsäkring som täcker upp den delen av din lön som överstiger a-kassans tak.

Mer om a-kassa och inkomstförsäkring

Ditt jobbsök

När det är dags att leta efter ett nytt jobb kan Akavia stötta dig med olika verktyg. Du kan få hjälp med att öva inför en anställningsintervju, få ditt CV granskat eller få råd om hur du hittar dolda jobb. 

Granskning av jobbansökanIntervjuträningHitta dolda jobb

Dina anställningsvillkor

När du sedan har hittat ett arbete är det dags att förhandla om anställningsvillkoren med din nya arbetsgivare. Då kan du vända dig till Akavia för råd kring ditt avtal och din lön.

LönerådgivningLönestatistikArbetsrättslig rådgivning