Gå till Innehållet

Läsvärt om jämställdhet

Här har vi samlat intressant innehåll för dig som vill djupdyka i ämnet jämställdhet.

Artiklar från Akavia Aspekt

  • De driver byrån med annorlunda affärsmodell

    Jobb dygnet runt och en grabbig jargong gjorde Anette Hansson Ahl övertygad om att det måste gå att driva affärsjuridiska byråer på ett annat sätt. Det blev startskottet för Holmgrenhansson – den jämställda byrå hon själv ville jobba på. Tolv år senare väntar hon fortfarande på att branschen ska följa efter.

  • Jämställdhet skapar affärsvärde

    Andelen kvinnor på ledande poster i små och medelstora svenska bolag har nu nått 30 procent. Det visar Grant Thorntons årliga jämställdhetsrapport Women in Business. ”En viktig milstolpe, men det går enligt mig ändå för långsamt att nå bättre balans i styrelser och ledningar”, säger bolagets vd Anna Johnson.

Jämställdhetsmyndigheten

Jämställdhetsmyndigheten ska se till att regeringens jämställdhetspolitiska prioriteringar får genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken.

Fler nyheter

  • Akavia granskar: Kvinnor har betydligt lägre livslön

    22/03/08 Akavia har genomfört en undersökning bland medlemmarna som visar att män tjänar 3,3 miljoner mer än kvinnor i livslön. - Det är oroande att utvecklingen snarare går bakåt än framåt, säger Lee Wermelin, ordförande i Akavia.