Event & seminarier

Som medlem i Akavia erbjuds du kontinuerligt seminarier och workshops kring bland annat karriärplanering, jobbsökande, nätverkande samt inventering av drivkrafter och styrkor.

Med anledning av coronaviruset

Med anledning av coronaviruset ställer vi in samtliga medlemsevent såsom föreläsningar, seminarier, företagsbesök tills vidare. Är du anmäld till ett inställt event kommer du att få information via mejl.

Observera att samtliga planerade webbinarium kommer att genomföras. För frågor gällande medlemsevents som genomförs av extern part, såsom Controllerdagen och studentmässor, ber vi er kontakta arrangören direkt för mer information.

Övriga frågor gällande event hänvisas till event@akavia.se

Event och seminarier

För tillfället hittar ni våra aktiviteter via jusek.se, men inom kort kommer ni även att hitta dem här på akavia.se. 

Kalendarium på jusek.se

Studio Akavia
Föreläsningar

Bli kvitt din pensionsångest

Privatekonomiska experten Annika Creutzer upp det viktigaste du bör känna till om den allmänna pensionen (orangea kuvertet), ITP samt vårt kollektivavtalade försäkringsskydd.

Visa mer

Ledarskap i en transformativ tidsålder

Jonas Dahl, Gaia Leadership & Stockholm School of Economics, undersöker tre ledarskapsområden som på olika sätt hjälper oss att utveckla nya tankesätt och lösningar kopplade till dagens organisatoriska utmaningar.

Visa mer

Svensk krisberedskap

Emmelie Andersson, analytiker på Försvarshögskolan ger oss kunskap om svensk krisberedskap och totalförsvaret. Vilka myndigheter ansvarar för vad och vad innebär vår smittskyddslag? Vi får också en bild av vad som hittills hänt och hur coronakrisen kan påverka krisberedskapen i framtiden.

Visa mer

Erfarenheter från större kriser

Magnus Brolin och Per Calleberg från Brolin/Westrell talar om hur vi beter oss i kriser. Vi behöver experter och ledare som talar om för oss hur vi ska agera och följer gärna rekommendationer när vi känner tillit. Magnus och Per pratar även om vikten av ta hand om sig själv och att göra saker du mår bra av.

Visa mer

Förmåner
Verktyg

Karriärrådgivning - dolda jobb

Att hitta jobb i det digitala landskapet kan vara en riktig utmaning. Behöver du hjälp att tänka i nya banor både när det gäller utveckling och att söka jobb? Boka ett samtal hos en jobbexpert. Tjänsten är ett samarbete med Go Monday och unik för dig som medlem i Akavia.

Läs mer

Karriärrådgivning - din digitala plattform

Bli ditt bästa digitala jag. Se till att du finns i rätt kanaler och öka din synlighet hos arbetsgivare och rekryterare. Ta hjälp av en jobbexpert för att bygga din digitala plattform och skapa nya möjligheter. Tjänsten sker i samarbete med Go Monday och är unik för dig som medlem i Akavia.

Läs mer

Intervjuträning - video

Jobbintervjun är en viktig möjlighet att visa på dina erfarenheter, utbildning och kompetens. Genom vår intervjuträning får du öva på hur du framställer dig själv på bästa sätt samtidigt som du förbereder dig på kritiska frågor. Allt för att du ska göra ett gott intryck på din nästa arbetsgivare.

Läs mer

Karriärrådgivning

Som medlem i Akavia kan du ta hjälp av våra karriärexperter när du behöver råd om vart du är på väg och vad ditt nästa steg kan vara. En erfaren karriärexpert ger råd, svarar på frågor och kan utmana dig att tänka i nya banor och prova nya angreppssätt.

Läs mer

Granskning av cv

Alla sitter vi på erfarenheter, utbildning och kompetens som behöver sammanfattas på ett tydligt och bra sätt för att göra oss anställningsbara. Vår CV-granskning finns för att du, utifrån din egen individuella jobbprofil, ska få expertstöd och råd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

Granskning av personligt brev

Ditt personliga brev ska visa vem du och utifrån dina erfarenheter, utbildning och kompetens motivera att du är rätt kandidat för tjänsten du söker. Använd vår professionella granskning som finns för att du ska få hjälp att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsgivaren.

Läs mer

Granskning av LinkedIn-profil

Med LinkedIn kan du presentera dig själv online, hitta lediga tjänster och få kontakt med potentiella arbetsgivare. Vår LinkedIn-granskning finns för att du, utifrån din egen individuella jobbprofil, ska få expertstöd och råd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

LinkedIn-program

LinkedIn är ett digitalt verktyg som idag används av många för att visa sin jobbprofil och nätverka. Det finns många möjligheter och funktioner för att hitta kontakter, söka jobb och hitta branschnyttig kunskap. Därför är det viktigt att ha en komplett och tydlig profil och använda LinkedIn på rätt sätt. Med vårt LinkedIn-program lägger du grunden för detta.

Läs mer

Intervjuträning

Som medlem kan du få hjälp att träna inför din jobbintervju genom att öva på de vanligaste intervjufrågorna, få feedback på dina svar och strategiska tips som hjälper dig lyckas i rekryteringsprocessen. Du kan välja om du vill göra intervjuträning skriftligt eller muntligt på telefon eller videolänk.

Läs mer

Lönestatistik

Med Akavias lönestatistik får du relevant statistik för din yrkesgrupp och bransch.

Läs mer

Lönerådgivning

Att förhandla lön kan i många fall vara obekvämt och jobbigt. Som medlem i Akavia kan vi ändra på det. Med vår lönerådgivning får du råd, strategier och argument som gör att du kan gå in i en löneförhandling påläst och med rätt argument och en realistisk bild av vilken lön du ska ha.

Läs mer

Event & seminarier

Som medlem i Akavia erbjuds du kontinuerligt seminarier och workshops kring bland annat karriärplanering, jobbsökande, nätverkande samt inventering av drivkrafter och styrkor.

Läs mer

E-böcker via Bookboon

Akavia - i samarbete med förlagshuset Bookboon - erbjuder dig som medlem nedladdningsbara eBöcker inom facklitteratur och karriärutveckling men även hjälpböcker inom ledarskap, Word och Excel.

Läs mer

Rådgivning för egenföretagare

Driver du eget företag? Eller funderar du på att starta? Här kan du boka ett enskilt samtal med en affärsexpert. Du kan ställa frågor om affärsutveckling, marknadsföring, försäljning, strategi och affärsmässiga beslut.

Läs mer

Chefsrådgivning

Som chef och ledare ställs man inte sällan inför svåra situationer där man kan behöva stöd utifrån. Få hjälp att tänka kring beslut och hur du motiverar dina medarbetare. Få expertstöd som hjälper dig med ett utifrån-perspektiv och hjälper dig att vara förberedd.

Läs mer

Impactpool

Undrar du över vad som krävs för att jobba på Unicef eller hur du skriver en bra jobbansökan till en internationell organisation? Impactpool är en matchningssajt för internationella jobb hos arbetsgivare som vill skapa en positiv förändring, såsom Röda korset, FN och 200 andra organisationer. Impactpools grundare har mer än 20 års erfarenhet av internationell rekrytering för personer som strävar efter en meningsfull karriär.

Läs mer

Chefsnätverk Close

Som chefsmedlem hos oss kan du även bli medlem i Chefsnätverket Close till rabatterat pris. Förutom värdefulla relationer får du bland annat inspirerande föreläsningar av högklassiga föreläsare och en chans att dra nytta av andra chefers erfarenhet.

Läs mer

Bankerbjudande

Trygga din ekonomi som medlem i Akavia och få förmånliga erbjudanden och rabatter från Danske Bank och SEB. Som medlem har du alltid tillgång till ett av marknadens bästa erbjudanden på kontopaket, bolån och andra banktjänster. Framförallt får du förmånlig ränta på hela ditt bolån inklusive topplån. Ränterabatten är färdigförhandlad och helt transparent.

Läs mer

Ring & diplom Civilekonom

Här kan du beställa ring och diplom för civilekonom

Läs mer