Avvikande telefontider i veckan

Rådgivningen är stängd den 27 januari kl 13-17 samt den 28 januari kl 9-13 (på grund av utbildning).

Kontakta via mejl istället

Event

Som medlem i Akavia erbjuds du kontinuerligt föreläsningar och workshops kring bland annat karriärplanering, jobbsökande, nätverkande samt inventering av drivkrafter och styrkor.

Med anledning av coronaviruset

Med anledning av coronaviruset ställer vi tills vidare in samtliga fysiska medlemsevent såsom seminarier och företagsbesök. Är du anmäld till ett inställt event kommer du att få information via mejl eller sms.

Observera att samtliga digitala event kommer att genomföras om inget annat anges. För frågor gällande medlemsevents som genomförs av extern part, såsom Controllerdagen och studentmässor, ber vi er kontakta arrangören direkt för mer information.

Övriga frågor gällande event hänvisas till event@akavia.se

Event

För tillfället hittar ni våra event via jusek.se, men inom kort kommer ni även att hitta dem här på akavia.se. 

Kalendarium på jusek.se

Studio Akavia
Föreläsningar

Bli kvitt din pensionsångest

Seminariet vänder sig till dig inom privat sektor som har tjänstepensionen ITP. Privatekonomiska experten Annika Creutzer tar upp det viktigaste du bör känna till om den allmänna pensionen, ITP samt vårt kollektivavtalade försäkringsskydd. Hon går också igenom hur coronapandemin och permitteringar kan påverka pensionerna.

Visa mer

Tio största utmaningarna inom cybersäkerhet 2021

Sverige har digitaliserats snabbt de senaste åren och under pandemin ökade tempot. Företag och organisationer är beroende av att deras it-system fungerar. Samtidigt är cybersäkerheten eftersatt, men i vilken ände ska man börja?

Visa mer

Balans i livet som jurist

Att lyckas få en hållbar balans mellan jobb, familj och intressen upplever många jurister som utmanande. Juristen Sara Törnblom går under denna föreläsning igenom fyra knep för att hitta och hålla balansen.

Visa mer

Pensionsplanera i tid

Att tänka på pensionen är viktigt var du än befinner dig i karriären. Seminariet vänder sig till dig som är 55+ och är verksam inom privat sektor med tjänstepensionen ITP.

Visa mer

Jobbyten gör att kompetens tillvaratas

Coronakrisen har medfört både arbetslöshet och undersysselsättning. Samtidigt finns arbetskraft som kan användas för en mer produktiv ekonomi.

Visa mer

Ett år med Akavia

Hur har det gått att skapa ett nytt förbund under en pandemi? Lyssna när ordförande Lee Wermelin intervjuar personer som arbetat med att bygga Akavia.

Visa mer

Förmåner
Verktyg

Lönerådgivning

Att förhandla lön kan i många fall vara obekvämt och jobbigt. Som medlem i Akavia kan vi ändra på det. Med vår lönerådgivning får du råd, strategier och argument som gör att du kan gå in i en löneförhandling påläst och med rätt argument och en realistisk bild av vilken lön du ska ha.

Läs mer

Lönestatistik

Akavia samlar Sveriges bästa lönestatistik för akademiker i verktyget Saco-lönesök. Du kan enkelt söka fram rätt lön utifrån din individuella profil och se korrekt statistik för din yrkesgrupp. Som medlem i Akavia har du fri tillgång till Saco-lönesök och ett viktigt verktyg när du ska löneförhandla.

Läs mer

Rådgivning för egenföretagare

Driver du eget företag? Eller funderar du på att starta? Här kan du boka ett enskilt samtal med en affärsexpert. Du kan ställa frågor om affärsutveckling, marknadsföring, försäljning, strategi eller affärsmässiga beslut så att du kommer vidare.

Läs mer

Rådgivning för chefer

Du som chef och ledare ställs ofta inför svåra situationer där du kan behöva stöd utifrån. Akavias rådgivning för chefer hjälper dig att ta välgrundade beslut och motivera dina medarbetare. Med vårt expertstöd får du hjälp med ett utifrån-perspektiv och blir bättre förberedd.

Läs mer

Granskning av cv

Alla sitter vi på erfarenheter, utbildning och kompetens som behöver sammanfattas på ett tydligt och bra sätt för att göra oss anställningsbara. Vår CV-granskning finns för att du, utifrån din egen individuella jobbprofil, ska få expertstöd och råd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

Granskning av personligt brev

Ditt personliga brev ska visa vem du och utifrån dina erfarenheter, utbildning och kompetens motivera att du är rätt kandidat för tjänsten du söker. Använd vår professionella granskning som finns för att du ska få hjälp att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsgivaren.

Läs mer

Granskning av LinkedIn-profil

Med LinkedIn kan du presentera dig själv online, hitta lediga tjänster och få kontakt med potentiella arbetsgivare. Vår LinkedIn-granskning finns för att du, utifrån din egen individuella jobbprofil, ska få expertstöd och råd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

LinkedIn-program

LinkedIn är ett digitalt verktyg som idag används av många för att visa sin jobbprofil och nätverka. Det finns många möjligheter och funktioner för att hitta kontakter, söka jobb och hitta branschnyttig kunskap. Därför är det viktigt att ha en komplett och tydlig profil och använda LinkedIn på rätt sätt. Med vårt LinkedIn-program lägger du grunden för detta.

Läs mer

Intervjuträning

Som medlem kan du få hjälp att träna inför din jobbintervju genom att öva på de vanligaste intervjufrågorna, få feedback på dina svar och strategiska tips som hjälper dig lyckas i rekryteringsprocessen. Du kan välja om du vill göra intervjuträning skriftligt eller muntligt på telefon eller videolänk.

Läs mer

Intervjuträning - video

Jobbintervjun är en viktig möjlighet att visa på dina erfarenheter, utbildning och kompetens. Genom vår intervjuträning får du öva på hur du framställer dig själv på bästa sätt samtidigt som du förbereder dig på kritiska frågor. Allt för att du ska göra ett gott intryck på din nästa arbetsgivare.

Läs mer

Karriärrådgivning - din digitala plattform

Bli ditt bästa digitala jag. Se till att du finns i rätt kanaler och öka din synlighet hos arbetsgivare och rekryterare. Ta hjälp av en jobbexpert för att bygga din digitala plattform och skapa nya möjligheter. Tjänsten sker i samarbete med Go Monday och är unik för dig som medlem i Akavia.

Läs mer

Karriärrådgivning - dolda jobb

Att hitta jobb i det digitala landskapet kan vara en riktig utmaning. Behöver du hjälp att tänka i nya banor både när det gäller utveckling och att söka jobb? Boka ett samtal hos en jobbexpert. Tjänsten är ett samarbete med Go Monday och unik för dig som medlem i Akavia.

Läs mer

Karriärrådgivning

Som medlem i Akavia kan du ta hjälp av våra karriärexperter när du behöver råd om vart du är på väg och vad ditt nästa steg kan vara. En erfaren karriärexpert ger råd, svarar på frågor och kan utmana dig att tänka i nya banor och prova nya angreppssätt.

Läs mer

Event

Som medlem i Akavia erbjuds du kontinuerligt föreläsningar och workshops kring bland annat karriärplanering, jobbsökande, nätverkande samt inventering av drivkrafter och styrkor.

Läs mer

E-böcker via Bookboon

Akavia - i samarbete med förlagshuset Bookboon - erbjuder dig som medlem nedladdningsbara eBöcker inom facklitteratur och karriärutveckling men även hjälpböcker inom ledarskap, Word och Excel.

Läs mer

Impactpool - jobba internationellt

Undrar du över vad som krävs för att jobba på UNHCR eller hur du skriver en bra jobbansökan till en internationell organisation? Impactpool är en matchningssajt för internationella jobb hos arbetsgivare som vill skapa en positiv förändring, såsom Röda korset, FN och 200 andra organisationer. Impactpools grundare har mer än 20 års erfarenhet av internationell rekrytering för personer som strävar efter en meningsfull karriär. Som medlem i Akavia får du exklusivt använda Impactpool kostnadsfritt i sex månader.

Läs mer

Chefsnätverk Close

Som chefsmedlem hos oss kan du även bli medlem i Chefsnätverket Close till rabatterat pris. Förutom värdefulla relationer får du bland annat inspirerande föreläsningar av högklassiga föreläsare och en chans att dra nytta av andra chefers erfarenhet.

Läs mer

Bankerbjudande

Trygga din ekonomi som medlem i Akavia och få förmånliga erbjudanden och rabatter från Danske Bank och SEB. Som medlem har du alltid tillgång till ett av marknadens bästa erbjudanden på kontopaket, bolån och andra banktjänster. Framförallt får du förmånlig ränta på hela ditt bolån inklusive topplån. Ränterabatten är färdigförhandlad och helt transparent.

Läs mer

Affärsjuridisk rådgivning

Du som är företagare och medlem hos Akavia kan få rådgivning om affärsjuridik och därtill kopplad juridik i en pågående eller påtänkt verksamhet. Du kan till exempel få rådgivning vid avtalsförhandlingar och avtalsskrivning samt granskning av enklare avtal.

Läs mer

Ring & Civilekonomdiplom

Här kan du beställa ring och diplom för din Civilekonomexamen som är exklusiva symboler för din profession och avklarad utbildning.

Läs mer