Studentförmåner

Här listar vi samtliga förmåner och verktyg för dig som är studentmedlem

Studentförmåner
Verktyg

Digitala näringslivsbesök

För att du redan som student ska få insikt i näringslivet erbjuder Akavia digitala näringslivsbesök. Ta chansen och ta del av hur det är att jobba efter din akademiska utbildning. Vi har bland annat besökt Microsoft, SVT och PwC. Hur ser en vanlig dag ut? Vad gör deras företagskultur speciell? Och hur blir du personen de söker? Ta del av besöken här, varifrån och när du vill.

Läs mer

Studio Akavia Student

I Akavias rörliga värld hittar du webbinarium och videor för dig som vill få inspiration och kunskap under studietiden.

Läs mer

Lönerådgivning

Ingångslönen påverkas av en mängd olika faktorer och kan vara avgörande för din framtida löneutveckling. Att förhandla om lön efter examen kan därför vara obekvämt och jobbigt. Ta hjälp av Akavias lönerådgivning så att du hamnar på rätt nivå från början. Du får råd, strategier och argument som gör att du kan gå in i en löneförhandling påläst och med rätt argument samt en realistisk bild av vilken lön du ska ha.

Läs mer

Lönestatistik

Vi har Sveriges bästa lönestatistik för akademiker. Du kan enkelt undersöka löneläget utifrån utbildning, examensår och bransch. Med statistiken i ryggen kommer du att känna dig både självsäker och trovärdig.

Läs mer

Granskning av cv

Vilka tidigare erfarenheter behöver du inkludera i ditt cv? Och hur ska du beskriva din utbildning? Få expertstöd och råd inom 24 timmar utifrån din individuella jobbprofil.

Läs mer

Granskning av personligt brev

Genom en professionell granskning av ditt personliga brev får du individuell återkoppling på hur du ska motivera att du är rätt kandidat för tjänsten.

Läs mer

Granskning av LinkedIn-profil

Redan under studietiden är det viktigt att du bygger en Linkedin-profil som ger dig kontakter och jobbmöjligheter. Vår LinkedIn-granskning finns för att du, utifrån din egen jobbprofil, ska få expertstöd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

LinkedIn-program

LinkedIn är världens största plattform för nätverkande. Där har du möjlighet att hitta kontakter, branschnyttig kunskap och söka jobb. Därför är det viktigt att du har tydlig profil och kan använda LinkedIn på rätt sätt. Lär dig grunderna här.

Läs mer

Intervjuträning

Som studentmedlem kan du få hjälp att träna inför din jobbintervju genom att öva på de vanligaste intervjufrågorna, få feedback på dina svar och strategiska tips som hjälper dig att lyckas i rekryteringsprocessen. Du kan välja om du vill göra intervjuträning skriftligt eller muntligt via telefon eller videolänk.

Läs mer

Karriärrådgivning

Undrar du vilka karriärvägar som möjliggörs genom din utbildning eller vad ditt nästa steg kan vara? Som studentmedlem i Akavia kan du ta hjälp av våra karriärexperter när du behöver råd om vart du är på väg eller någon som kan utmana dig att tänka i nya banor.

Läs mer

E-böcker via Bookboon

Få tillgång till kostnadsfria och nedladdningsbara eBöcker via förlagshuset Bookboon. Du hittar bland annat utvald kurslitteratur och guider inom ledarskap, Excel och karriärutveckling.

Läs mer

Impactpool - jobba internationellt

Är ditt mål att arbeta internationellt och skapa verklig förändring? Impactpool är en matchningssajt för praktikplatser och jobb på bland annat FN, EU och andra inflytelserika internationella organisationer.

Läs mer

Ring & diplom Civilekonom

När du har tagit examen kan du som civilekonom beställa en ring och ett diplom.

Läs mer

Notariestatistik

Här kan du som är eller vill bli notarie hitta antagningsstatistik inför notarietjänstgöring. Du kan se statistik från tidigare år på respektive tingsrätt och förvaltningsrätt. Du kan även göra egna sökningar för att veta vad dina antagningspoäng räcker till.

Läs mer

Studentförmåner
Trygghet

Hemförsäkring

Att börja studera innebär för många en flytt hemifrån. Därför erbjuder vi i samarbete med Folksam en hemförsäkring till ett förmånligt pris. Den är anpassad för dig och dina förutsättningar som student.

Läs mer

Arbetsrättsligt stöd

Akavias förhandlare och rådgivare är experter på din framtida profession. Hit kan du vända dig om du stöter på utmaningar och vill få hjälp eller stöd, men också när du behöver diskutera nya möjligheter i din karriär. Ring direkt för få råd eller stöd från någon som förstår din situation.

Läs mer

Gruppförsäkringar

Som medlem i Akavia kan du ta del av förmånliga försäkringar hos Skandia. Försäkra dig om att det finns en ekonomisk trygghet om du drabbas av exempelvis olycksfall eller sjukdom.

Läs mer

Kostnadsfritt studentmedlemskap

Akavia är fackförbundet för dig som studerar till ekonom, jurist, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.