Studentförmåner

Här listar vi samtliga förmåner och verktyg för dig som är studentmedlem

Studentförmåner
Verktyg

Digitala näringslivsbesök

För att du redan som student ska få insikt i näringslivet erbjuder Akavia digitala näringslivsbesök. Ta chansen och hör mer om hur det är att jobba efter din akademiska utbildning. Hittills har vi besökt Microsoft, Chimney, SVT och PwC. Hur ser en vanlig dag ut? Vad gör deras företagskultur speciell? Och hur blir du personen de söker? Ta del av besöken här, varifrån och när du vill.

Läs mer

Studio Akavia Student

Här hittar du webbinarium och annat rörligt material för dig som vill få inspiration under studietiden. Ta del av nyproducerade "Ditt digtala jag" med Go Mondays grundare Erik Forss-André för att lära dig hur just du syns bäst för arbetsgivare online.

Läs mer

Lönerådgivning

Ingångslönen påverkas av en mängd olika faktorer och kan vara avgörande för din framtida löneutveckling. Att förhandla om lön efter examen kan därför vara obekvämt och jobbigt. Ta hjälp av Akavias lönerådgivning så att du hamnar på rätt nivå från början. Du får råd, strategier och argument som gör att du kan gå in i en löneförhandling påläst och med rätt argument samt en realistisk bild av vilken lön du ska ha.

Läs mer

Lönestatistik

Här hittar du Sveriges bästa lönestatistik för akademiker. Du kan enkelt undersöka löneläget utifrån utbildning, examensår och bransch. Perfekt som underlag när du ska göra ditt första löneanspråk efter examen. Med statistiken i ryggen kommer du att känna dig både självsäker och trovärdig.

Läs mer

Granskning av cv

Vilka tidigare erfarenheter behöver du inkludera i ditt mer akademiska cv? Och hur ska du beskriva din utbildning? Genom vår cv-granskning får du expertstöd och råd utifrån din individuella jobbprofil. Inom 24 timmar har du tips på vilken kompetens du behöver lyfta lite extra och vad du ska ändra för att presentera dig själv på bästa sätt.

Läs mer

Granskning av personligt brev

Genom en professionell granskning av ditt personliga brev får du individuell återkoppling på hur du ska motivera att du är rätt kandidat för tjänsten. Utifrån dina erfarenheter, utbildning och kompetens får du tips från experter som hjälper dig vidare i karriären.

Läs mer

Granskning av LinkedIn-profil

Redan under studietiden är det viktigt att du bygger en Linkedin-profil som ger dig kontakter och jobbmöjligheter. Vår LinkedIn-granskning finns för att du, utifrån din egen jobbprofil, ska få expertstöd för att lyfta din kompetens och presentera dig själv på bästa sätt för arbetsmarknaden.

Läs mer

LinkedIn-program

LinkedIn är en viktig digital plattform och används av majoriteten i arbetslivet. Det finns många möjligheter och funktioner för att hitta kontakter, söka jobb och hitta branschnyttig kunskap. Därför är det viktigt att du har tydlig profil och kan använda LinkedIn på rätt sätt. Lär dig grunderna med vårt fyr-stegs-program.

Läs mer

Intervjuträning

Som studentmedlem kan du få hjälp att träna inför din jobbintervju genom att öva på de vanligaste intervjufrågorna, få feedback på dina svar och strategiska tips som hjälper dig att lyckas i rekryteringsprocessen. Du kan välja om du vill göra intervjuträning skriftligt eller muntligt via telefon eller videolänk.

Läs mer

Karriärrådgivning

Undrar du vilka karriärvägar som möjliggörs genom din utbildning eller vad ditt nästa steg kan vara? Som studentmedlem i Akavia kan du ta hjälp av våra karriärexperter när du behöver råd om vart du är på väg eller någon som kan utmana dig att tänka i nya banor.

Läs mer

E-böcker via Bookboon

Som studentmedlem tillgång till kostnadsfria och nedladdningsbara eBöcker via förlagshuset Bookboon. Du hittar bland annat utvald kurslitteratur och guider inom ledarskap, Excel och karriärutveckling. Biblioteket består av över hundra titlar, som populära ”Lyckas med LinkedIn”, ”Stresshantering” och ”Att lyssna”.

Läs mer

Impactpool - jobba internationellt

Undrar du över vad som krävs för att få en praktik eller hur det är att jobba på UNHCR? Och få tips på hur du skriver en bra jobbansökan till en internationell organisation? Impactpool är en matchningssajt för internationella jobb hos arbetsgivare som vill skapa en positiv förändring, såsom Röda korset, FN och 200 andra organisationer. Impactpools grundare har mer än 20 års erfarenhet av internationell rekrytering för personer som strävar efter en meningsfull karriär. Som medlem får du använda Impactpool kostnadsfritt i sex månader.

Läs mer

Ring & diplom Civilekonom

Här kan du beställa ring och diplom för civilekonom

Läs mer

Notariestatistik

Här kan du som är eller vill bli notarie hitta antagningsstatistik inför notarietjänstgöring. Du kan se statistik från tidigare år på respektive tingsrätt och förvaltningsrätt. Du kan även göra egna sökningar för att veta vad dina antagningspoäng räcker till.

Läs mer

Studentförmåner
Trygghet

Hemförsäkring

Att börja studera innebär för många en flytt hemifrån och förmodligen försöker du hålla dina kostnader nere. Därför erbjuder vi i samarbete med Folksam en hemförsäkring till ett förmånligt pris. Den är anpassad för dig och dina förutsättningar som student.

Läs mer

Arbetsrättsligt stöd

Akavias förhandlare och rådgivare är experter på din framtida profession. Hit kan du vända dig om du stöter på utmaningar och vill få hjälp eller stöd, men också när du behöver diskutera nya möjligheter i din karriär. Ring direkt för få råd eller stöd från någon som förstår din situation.

Läs mer

Gruppförsäkringar

Gruppförsäkringar kan skydda dig och din familj ekonomiskt om det oväntade skulle hända. Teckna en försäkring via Skandia och försäkra dig om att det finns en ekonomisk trygghet för dig och din familj om du drabbas av sjukdom, olycksfall eller ett dödsfall.

Läs mer

Kostnadsfritt studentmedlemskap

Akavia är fackförbundet för dig som studerar till ekonom, jurist, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare eller kommunikatör.