Gå till Innehållet

En trygg karriär

Akavia är fackförbundet för 140 000 akademiker. Ditt medlemskap ger dig tryggheten att våga och verktygen för att lyckas.

Bli medlem – 280 kr/mån Studentmedlem – 0 kr

Våra mest använda förmåner

Som medlem får du tillgång till över 30 medlemsförmåner. Detta ingår i medlemskapet:

Skydda din inkomst med inkomstförsäkring

Akavias inkomstförsäkring kan ge dig 80 procent av din lön upp till 100 000 kronor per månad i 120 arbetsdagar (ungefär sex månader) om du blir uppsagd. Det gör att du kan fokusera på det du vill istället för att oroa dig för din ekonomi.

Få stöd från experter när du behöver det

Det är viktigt att du känner dig säker på dina rättigheter på jobbet. Från din första dag som medlem får du tillgång till personligt stöd från experter i arbetsrättsliga frågor och hjälp att granska villkoren i ditt anställningsavtal.

Ta nästa steg i karriären

Få personlig vägledning och råd av en expert för att komma vidare i din karriär. Bli inspirerad av event och webbinarier och knyt kontakter genom vårt mentorprogram.

Få rätt lön för dig

Använd Sveriges största databas med lönestatistik för akademiker och hitta din marknadslön. Vi finns här för att ge råd på vägen – oavsett om du vill veta vilka faktorer som påverkar din ingångslön eller skaffa dig välgrundade argument inför ditt lönesamtal eller din löneförhandling.

Vem kan bli medlem i Akavia?

Hos oss är det din utbildning som är i fokus. Det gör att du kan vara medlem genom hela ditt arbetsliv och trygga din karriär oavsett sektor, bransch eller roll.

För att bli yrkesverksam medlem behöver du:

  • 180 högskolepoäng

    En kandidatexamen i ekonomi, juridik, samhällsvetenskap, it- och systemvetenskap, personalvetenskap eller kommunikation från universitet eller högskola (minst 180 högskolepoäng, innan 2007: 120 hp), eller
  • Annan likvärdig akademisk examen, som till största del består av ämnen som ingår i utbildningarna som nämns ovan.

Är du student?

Se vad som ingår i vårt kostnadsfria studentmedlemskap.

Frågor och svar – Bli medlem

Så blir du medlem

1

Fyll i medlemsansökan

Nu är din karriär och ekonomi snart tryggad. 

2

Kom ihåg att vara med i Akademikernas a-kassa

Om du inte redan är med i a-kassan är det klokt att gå med. Det är nämligen först då som du kan nyttja din inkomstförsäkring. 

3

Bekräftelse på ditt medlemskap

Så snart ditt medlemskap är godkänt får du en bekräftelse via mejl - oftast inom några minuter.

4

Nu är du medlem

Välkommen att ta del av över 30 olika medlemsförmåner.

Få en partner genom hela arbetslivet

Som medlem är din utveckling och trygghet vår högsta prioritet – oavsett vilken roll, bransch eller sektor du jobbar inom. Fokusera på din karriär, behåll tryggheten med vår inkomstförsäkring och få råd från experter – genom hela arbetslivet.

Bli medlem