Gå till Innehållet

Få en mentor som invandrad akademiker

Är du ekonom, jurist, samhällsvetare, personalvetare, it-akademiker eller kommunikatör med utländsk bakgrund och utbildning? En mentor kan dela sitt nätverk och ge dig kunskap som hjälper dig på vägen mot ett jobb.

Om mentorprogrammet

Mentorprogrammet startar i mars och oktober varje år och håller på i sju månader. Programmet har tre obligatoriska utbildningsträffar hos Akavia i Stockholm.

Du och din mentor träffas själva en gång i månaden. Ni bestämmer var och när ni ska träffas och du bestämmer vad ni ska prata om.

En mentor ger dig kunskap, vägledning och delar sitt nätverk så att du kommer närmare ett arbete. Däremot kan mentorn inte ordna ett jobb till dig, men kan vara ett stöd på vägen.

Genomförs på svenska

Eftersom det är viktigt att kunna svenska språket för att få jobb är programmet på svenska. Du ska ha en grundnivå i svenska så att du förstår och kan prata en del.

Matchning

Vi matchar dig med en mentor utifrån dina önskemål och försöker hitta en mentor med liknande bakgrund. Vi kan inte lova att du får en mentor, det beror på hur många mentorer som anmäler sig och om de passar dig. 

Mentorerna är personer som har jobbat ett tag på svensk arbetsmarknad. De får inte betalt utan ställer upp gratis.

Deltagare på utbildningen SFEJ har förtur men vi försöker hitta en mentor åt alla som vill bli adepter.