Gå till Innehållet

Varför ett medlemskap i Akavia som student?

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Som medlem får du verktygen för att göra den karriär som just du vill.

Vad får jag?

Vi arbetar för att du ska få utväxling på din utbildning

Vi på Akavia vet hur mycket tid, kraft och resurser du lägger på din akademiska utbildning. Därför arbetar vi för att du ska få utväxling på den investeringen under hela ditt arbetsliv, från och med första arbetsintervjun. Vi ser till dig som individ och har verktygen för att du ska göra den karriär som du vill.

Varför ska jag vara med i Akavia som student?

Vem behöver ett fackförbund under studierna? Vi förstår om vår lönestatistik och karriärrådgivning känns avlägsen just nu,  men Akavia ett förbund som ser till hela din karriär, från första terminen till toppjobbet. Vi vill hjälpa dig att lära känna din bransch och profession bättre, något du har fördel av när det är dags att söka jobb. Du får dessutom ett nätverk som består av 135 000 akademiker.

Akavia finns för dig, oavsett om du är anställd, chef, startar eget eller är mellan jobb. Vi kan din branschbåde om du jobbar offentligt eller privat. Med andra ord behöver du aldrig byta fackförbund. På Akavia ser vi till din situation och dina utmaningar.

Ta del av dina verktyg här

Bli medlem

För dig som valt den akademiska vägen

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi boostar dig under studietiden, guidar dig på vägen in i det första jobbet och stärker dig genom karriärens olika faser.

Rätt start på karriären

När det är dags att ta steget ut på arbetsmarknaden är det oss du ska prata med. Vad kan du begära i ingångslön? Var finns jobben? Och vad ska du tänka på innan du skriver på ditt anställningsavtal? Allt det här och mycket mer kan vi hjälpa dig med.

Trygghet hela karriären

Har du en gång blivit medlem kan du räkna med oss genom hela ditt arbetsliv. Vi stöttar dig oavsett om du är mellan jobb, anställd, egenföretagare eller chef. Med andra ord behöver du aldrig byta fackförbund.

Kostnadsfritt studentmedlemskap

Bli medlem

Varför ska jag gå med i ett fackförbund?

Det finns många anledningar till att gå med i ett fackförbund. Och du är inte ensam, det är faktiskt så att ungefär sju av tio tjänstemän i Sverige är med i ett fackförbund. Läs mer om anledningarna till att gå med i Akavia här.

Verktyg för dig som student

Som medlem får du verktygen för att göra den karriär som just du vill.